Εκτοξεύτηκαν τα καθαρά κέρδη της Huawei το 2023 με άνοδο 144%

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εκτοξεύτηκαν τα καθαρά κέρδη της Huawei το 2023 με άνοδο 144%
Η Huawei υπερδιπλασίασε τα κέρδη της για το 2023, λόγω της καλύτερης διάθεσης των προϊόντων της αλλά και της επανόδου της στην αγορά των smartphones, με την κυκλοφορία του Mate 60 Pro στην Κίνα στα τέλη Αυγούστου.

Η Huawei ανακοίνωσε ότι υπερδιπλασίασε τα κέρδη της για το 2023, λόγω της καλύτερης διάθεσης των προϊόντων της αλλά και της επανόδου της στην αγορά των smartphones, με την κυκλοφορία του Mate 60 Pro στην Κίνα στα τέλη Αυγούστου.

Τα έσοδα της εταιρείας κινήθηκαν ανοδικά, κατά 9,6% σε ετήσια βάση σε 704,2 δισ. γουάν (99,18 δισ. δολάρια). Τα καθαρά κέρδη της αυξήθηκαν κατά 144,5% σε ετήσια βάση στα 87 δισ. γουάν.

Στην κερδοφορία συνέβαλαν επίσης η υψηλότερη ποιότητα εργασιών και οι πωλήσεις ορισμένων επιχειρήσεων.

Η κινεζική εταιρεία τηλεπικοινωνιών επέστρεψε στην αγορά των smartphones το 2023, με την κυκλοφορία του Mate 60 Pro στην Κίνα. Η συσκευή προσφέρει υψηλές ταχύτητες download που σχετίζονται με το δίκτυο 5G, χάρη σε ένα προηγμένο τσιπ. Η Huawei κατάφερε να ξεπεράσει τους περιορισμούς της αμερικανικής αγοράς, οι οποίοι της απαγόρευαν να έχει πρόσβαση σε υψηλή τεχνολογία από αμερικανούς προμηθευτές.

Το Mate 60 Pro ενίσχυσε σημαντικά τις πωλήσεις της στην Κίνα, καθώς κατά το τέταρτο τρίμηνο, οι αποστολές του smartphone της Huawei στη χώρα αυξήθηκαν κατά 47% σε σχέση με έναν χρόνο πριν, τοποθετώντας την στην τέταρτη θέση -μπροστά από την Xiaomi- με βάση το μερίδιο αγοράς. Η Apple διατήρησε την πρώτη θέση με 6% αύξηση των αποστολών σε ετήσια βάση.

Τα έσοδα τoυ κινεζικού κολοσσού αυξήθηκαν κατά 0,9% στα 642,3 δισ. γιουάν το 2022, εξαιτίας της σταθεροποίησης των δραστηριοτήτων του σε μια δύσκολη χρονιά, μετά από μια βουτιά άνω του 28% στις πωλήσεις το 2021. Σημειώνεται ότι, τα καθαρά κέρδη το 2022 μειώθηκαν κατά 69%, η οποία είναι η μεγαλύτερη πτώση που έχει καταγραφεί ποτέ.

Η Huawei ανακοίνωσε ότι η επιχείρηση «έξυπνων λύσεων» για αυτοκίνητα, είχε επίσης αύξηση στα έσοδά της κατά 128,1%, στα 4,7 δισ. γουάν, σε σχέση με πέρυσι. Επιπλέον, πουλάει λογισμικό σε αυτοκινητοβιομηχανίες κι έχει συνεργαστεί με την μάρκα ηλεκτρικών αυτοκινήτων Aito. Οι ICT (Τεχνολογίες Πληροφορίας κι Επικοινωνίας) παραμένουν μακράν ο πιο προσοδοφόρος τομέας της εταιρείας, με έσοδα 362 δισ. γουάν, δηλαδή αυξημένα κατά 2,3%, σε σχέση με την περασμένη χρονιά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πετυχαίνει η έφοδος της Huawei στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Το πρώτο ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο της Xiaomi είναι γεγονός

Κίνα: Καταργούνται οι επιπλέον δασμοί στα κρασιά που εισάγονται από την Αυστραλία

gazzetta
gazzetta reader insider insider