Επιστροφή στην κερδοφορία για την Barclays στο α' τρίμηνο - Πτώση 4% στα έσοδα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επιστροφή στην κερδοφορία για την Barclays στο α' τρίμηνο - Πτώση 4% στα έσοδα
Υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα κέρδη της Barclay στο α' τρίμηνο του 2024, με την βρετανική τράπεζα να επιστρέφει στην κερδοφορία μετά τις ζημιές του προηγούμενου τριμήνου.

Υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα κέρδη της Barclay στο α' τρίμηνο του 2024, με την βρετανική τράπεζα να επιστρέφει στην κερδοφορία μετά τις ζημιές του προηγούμενου τριμήνου.

Πιο αναλυτικά, τα καθαρά κέρδη της Barclays ανήλθαν στα 1,55 δισ. λίρες, τη στιγμή που αναλυτές σε έρευνα της LSEG ανέμεναν καθαρά κέρδη 1,29 δισ. λιρών.

Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν στα 2,28 δισ. λίρες, καταγράφοντας μείωση 12% από τα 2,6 δισ. λίρες στο αντίστοιχο τρίμηνο του 2023.

Τα έσοδα της τράπεζας για το τρίμηνο Ιανουαρίου - Μαρτίου διαμορφώθηκαν στα 6,95 δισ. λίρες, καταγράφοντας πτώση 4% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Υπενθυμίζεται πως στο δ' τρίμηνο του 2023, η βρετανική τράπεζα είχε αναφέρει ζημιές 11 εκατ. λιρών, εν μέσω της εφαρμογής ενός επιχειρησιακού σχεδίου με στόχο τη μείωση του κόστους και τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας.

«Είμαστε επικεντρωμένοι στην πειθαρχημένη εκτέλεση του σχεδίου που παρουσιάσαμε στο Investor Update μας στις 20 Φεβρουαρίου», ανέφερε σε δήλωσή του ο διεyθύνων σύμβουλος της Barclays C.S. Venkatakrishnan.

Τέλος, σημειώνεται πως η τράπεζα δεσμεύτηκε να επιστρέψει 10 δισ. λίρες στους μετόχους μεταξύ 2024 και 2026 μέσω μερισμάτων και εξαγορών μετοχών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Deutsche Bank: Αύξηση 10% στα κέρδη α' τριμήνου - Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις

Meta: Βουτιά 11% της μετοχής λόγω αδύναμου guidance

Mytilineos: Ενισχυμένα 10% τα καθαρά κέρδη - Παραμένει σε τροχιά ισχυρής ανάπτυξης - Εξετάζει dual listing στο Λονδίνο

gazzetta
gazzetta reader insider insider