Novo Nordisk: Το Wegovy εκτόξευσε τα κέρδη της φαρμακευτικής στο α' τρίμηνο του 2024

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Novo Nordisk: Το Wegovy εκτόξευσε τα κέρδη της φαρμακευτικής στο α' τρίμηνο του 2024
Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας αυξήθηκαν 28% σε ετήσια βάση στα 25,4 δισ. κορόνες Δανίας (3,65 δισ. δολάρια), έναντι των προσδοκιών των αναλυτών για 23,7 δισ. κορώνες.

Ο δανέζικος φαρμακευτικός κολοσσός Novo Nordisk, που έγινε η εταιρεία με την μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση στην Ευρώπη πέρυσι, λόγω της μεγάλης επιτυχίας των φαρμάκων του απώλειας βάρους, ξεπέρασε την Πέμπτη τις εκτιμήσεις για τα κέρδη του πρώτου τριμήνου.

Σύμφωνα με το CNBC, τα καθαρά κέρδη της εταιρείας αυξήθηκαν 28% σε ετήσια βάση στα 25,4 δισ. κορόνες Δανίας (3,65 δισ. δολάρια), έναντι των προσδοκιών των αναλυτών για 23,7 δισ. κορόνες.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, οι πωλήσεις του δημοφιλούς φαρμάκου απώλειας βάρους Wegovy υπερδιπλασιάστηκαν στα 9,38 δισεκατομμύρια κορώνες.

Οι συνολικές πωλήσεις στη Βόρεια Αμερική αυξήθηκαν κατά 35%, καθώς η Novo Nordisk επισήμανε ότι το Wegovy είχε εγκριθεί στις ΗΠΑ το πρώτο τρίμηνο του έτους, για τη μείωση του καρδιαγγειακού κινδύνου σε άτομα με παχυσαρκία.

«Είμαστε ικανοποιημένοι με την αύξηση των πωλήσεων τους πρώτους τρεις μήνες του 2024, λόγω της αυξημένης ζήτησης για τις θεραπείες διαβήτη και παχυσαρκίας που βασίζονται στο γλυκανόμορφο πεπτίδιο GLP-1», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της φαρμακευτικής Lars Fruergaard Jørgensen σε δήλωση του.

Η Novo Nordisk αύξησε το outlook της για το 2024, ωθώντας τις προοπτικές αύξησης των πωλήσεών της κατά μία ποσοστιαία μονάδα υψηλότερα. Επίσης, αύξησε τις προβλέψεις της για ανάπτυξη σε ένα εύρος από 22% έως 30%, από τις προηγούμενες προβλέψεις από 21% ως 29%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Pfizer: Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις έσοδα και κέρδη το πρώτο τρίμηνο - Αναβαθμίζει το guidance για το 2024

Optronics: Αύξηση εσόδων στα 2,5 εκατ. ευρώ το 2023

Ξεχώρισε η Shell από τις άλλες πετρελαϊκές με καλύτερα των εκτιμήσεων κέρδη στο α' τρίμηνο

gazzetta
gazzetta reader insider insider