Arm: Αύξηση 47% των εσόδων το δ' τρίμηνο, αλλά το αδύναμο ετήσιο guidance ρίχνει 9% τη μετοχή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Arm: Αύξηση 47% των εσόδων το δ' τρίμηνο, αλλά το αδύναμο ετήσιο guidance ρίχνει 9% τη μετοχή
Οι μετοχές του Βρετανού σχεδιαστή chip Arm υποχώρησε 8,8% στις συναλλαγές πριν από την αγορά την Πέμπτη, καθώς οι χαμηλές κατευθυντήριες γραμμές για τα έσοδα θόλωσαν ένα θετικό τρίμηνο πωλήσεων λόγω της ζήτησης για εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης.

Κατά 8,8% υποχωρούν προσυνεδριακά οι μετοχές της βρετανικής εταιρείας παραγωγής ημιαγωγών Arm, καθώς η υποβάθμιση του guidance για το έτος, επισκίασε το θετικό τρίμηνο πωλήσεων που έφερε η αυξημένη ζήτηση για εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης.

Η Arm ανακοίνωσε έσοδα 928 εκατ. δολαρίων για το τέταρτο τρίμηνο την Τετάρτη, σημειώνοντας άνοδο 47% σε ετήσια βάση, όπως αναφέρει το CNBC.

Οι επιδόσεις οδηγήθηκαν από τις δραστηριότητες αδειοδότησης της Arm, οι οποίες αυξήθηκαν κατά 60% στα 414 εκατ. δολάρια το τρίμηνο. Η εταιρεία ανέφερε «υπογραφή πολλαπλών συμφωνιών άδειας χρήσης υψηλής αξίας» για τσιπ τεχνητής νοημοσύνης.

Τα έσοδα από δικαιώματα της Arm αυξήθηκαν κατά 37% σε ετήσια βάση στα 514 εκατ. δολάρια, λόγω της αυξανόμενης ζήτησης των τσιπ που κυκλοφόρησε πρόσφατα με βάση το Armv9, όπως αναφέρει η εταιρεία.

Ωστόσο, το ετήσιο guidance της Arm δεν εντυπωσίασε τους επενδυτές.

Για το οικονομικό έτος 2025, η Arm ανακοίνωσε ότι αναμένει έσοδα μεταξύ 3,8 και 4,1 δισ. κατομμυρίων δολαρίων, με ένα μέσο όρο 3,95 δισ. δολαρίων. Οι αναλυτές ανέμεναν έσοδα 3,99 δισ. δολαρίων για ολόκληρο το έτος, σύμφωνα με τα στοιχεία του LSEG.

Για το οικονομικό πρώτο τρίμηνο του 2025 - το τρέχον τρίμηνο - η εταιρεία είπε ότι αναμένει πωλήσεις 875 εκατ. έως 925 εκατομμυρίων δολαρίων, σε σύγκριση με εκτιμήσεις 857,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Οι αναλυτές της Citi με επικεφαλής τον Andrew Gardiner σημείωσαν ότι παρόλο που τα αποτελέσματα της Arm για το τέταρτο τρίμηνο ξεπέρασαν τις προσδοκίες για το τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο, το ενδιάμεσο σημείο guidance για ολόκληρο το έτος ήταν ελαφρώς χαμηλότερο από τις εκτιμήσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

EDP: Ξεκίνησε ο 6ος κύκλος του A2E Fund για την ενίσχυση της πρόσβασης στις ΑΠΕ σε πέντε αφρικανικές χώρες

ΗΠΑ: Σοκ και δέος στο λιανεμπόριο - Στα 2.600 έφτασαν τα «λουκέτα» καταστημάτων φέτος

BBVA: Επιμένει για την εξαγορά της Banco Sabadell

gazzetta
gazzetta reader insider insider