Citi: Διατηρεί την σύσταση buy για τη Mytilineos με τιμή-στόχο 46 ευρώ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Citi: Διατηρεί την σύσταση buy για τη Mytilineos με τιμή-στόχο 46 ευρώ
Η Mytilineos μπορεί να συνεχίσει να αποδίδει καλύτερα κέρδη στο υπόλοιπο του 2024 αναφέρει η Citi.

Θετική παραμένει για τη μετοχή της Mytilineos η αμερικανική τράπεζα Citi διατηρώντας την σύσταση αγοράς και τιμή-στόχο στα 46 ευρώ.

Στα εναλλακτικά σενάρια που παρουσιάζει η Citi, εκτιμά ότι στο θετικό σενάριο η τιμή-στόχος αυξάνεται στα 61 ευρώ ανά μετοχή ή 56% υψηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα και στο αρνητικό σενάριο στα 28 ευρώ ανά μετοχή ή 28% χαμηλότερα.

Σύμφωνα με την Citi η εγχώρια παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας της εταιρείας ήταν 21% υψηλότερη σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο και όπως τονίζεται η αύξηση προήλθε από την αύξηση λειτουργίας των νέων μονάδων συνδυασμένου κύκλου CCGT, το οποίο συνέβαλε κατά 50% στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας του ομίλου το τρίμηνο.

Η CIti τονίζει επίσης πως τα θεμελιώδη μεγέθη των επιχειρήσεων μετάλλου εξελίσσονται ευνοϊκά, αναμένοντας πως η Mytilineos θα επωφεληθεί από τις υψηλότερες τιμές αλουμινίου και αλουμίνας, ενώ η θυγατρική Protergia εμφανίζεται σε καλή θέση στην βελτιωμένη ελληνική αγορά ενέργειας.

Επίσης η Citi επικαιροποίησε τις εκτιμήσεις για τις τελευταίες προβλέψεις για τις τιμές των εμπορευμάτων και τα αποτελέσματα του α’ τριμήνου. Οι εκτιμήσεις για τα EBITDA έχουν αλλάξει κατά +2%/+4%/+5% για τα έτη 2024/2025/2026.

Σύμφωνα με την αμερικανική τράπεζα, οι βασικοί κίνδυνοι που θα μπορούσαν να εμποδίσουν τις μετοχές της εταιρείας να φτάσουν στην τιμή στόχο είναι:

1) Οι χαμηλότερες τιμές αλουμινίου στο Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου (LME), ένα ισχυρότερο ευρώ έναντι του δολαρίου και μια υψηλότερη τιμή πετρελαίου.

2) Η ελληνική πολιτική είναι αβέβαιη, με κίνδυνο υψηλότερων φόρων και αυξημένων ρυθμίσεων, ειδικά στον τομέα της ενέργειας.

3) Υψηλότεροι γεωπολιτικοί κίνδυνοι και πιο ήπιες οικονομίες στις τελικές αγορές της εταιρείας θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις πωλήσεις και τις νέες παραγγελίες.

4) Τα σχέδια επέκτασης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας είναι εκτεθιμένα σε κινδύνους καθυστερήσεων έργων, με αποτέλεσμα υψηλότερες κεφαλαιουχικές δαπάνες και χαμηλότερες αποδόσεις.

5) Με τη βελτίωση του ισολογισμού και τη μετάβαση της εταιρείας σε επενδυτικό τρόπο, υπάρχει επίσης ο κίνδυνος που προκύπτει από την ανάπτυξη κεφαλαίων σε νέα έργα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Φουντώνει» ο ανταγωνισμός για τη Tesla - Έτοιμη για το «ντεμπούτο» της στη Wall Street η κινέζικη Zeekr

Novavax: «Εκτόξευση» 130% για τη μετοχή μετά τη συμφωνία 1,4 δισ. με τη Sanofi για εμβόλια Covid

Επ. Ανταγωνισμού: Πρόστιμο 30.000 ευρώ στην ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός για εκπρόθεσμη γνωστοποίηση συγκέντρωσης

gazzetta
gazzetta reader insider insider