«Σβήνει» η φρενίτιδα για τις μετοχές memes - Απώλειες άνω του 10% για Gamestop και AMC

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Σβήνει» η φρενίτιδα για τις μετοχές memes - Απώλειες άνω του 10% για Gamestop και AMC
Φαίνεται να υποχωρεί για δεύτερη φορά η φρενίτιδα για τις «μετοχές memes» που αναζωπυρώθηκε τη Δευτέρα, μετά την επανεμφάνιση στα social media του χρήστη «Roaring Kitty» που ανήρτησε το σκίτσο ενός gamer να σκύβει στην καρέκλα του μετά από τρίχρονη απουσία.

Υποχωρεί η φρενίτιδα για τις «μετοχές memes» που αναζωπυρώθηκε τη Δευτέρα, μετά την επανεμφάνιση στα social media του χρήστη «Roaring Kitty», ο οποίος ανάρτησε το σκίτσο ενός gamer να σκύβει στην καρέκλα του μετά από τρίχρονη απουσία.

Στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Τετάρτης στην Wall Street, η μετοχή της Gamestop αποδυναμώνεται 13% ενώ αυτή της AMC χάνει 10%, σε αντίθεση με το «ράλι» που κατέγραψαν από τη Δευτέρα, όταν οι μετοχές της εταιρείας βιντεοπαιχνιδιών και της αλυσίδας κινηματογραφικών αιθουσών εκτοξεύθηκαν 179% και 135% αντίστοιχα.

Το selloff των μετοχών της AMC πυροδοτήθηκε από την απόφαση της εταιρείας να κάνει ανταλλαγή χρέους με μετοχές. Η AMC θα εκδώσει 23,3 εκατ. μετοχές για ανταλλαγή με ομόλογα αξίας 163,9 εκατ. δολαρίων που λήγουν το 2026. Επίσης, η εταιρεία πραγματοποίησε τη Δευτέρα, πώληση μετοχών αξίας 250 εκατ. δολαρίων.

Οι δύο εταιρείες που πρωταγωνιστούν στο χώρο των memes κατέγραψαν έκρηξη στον όγκο των συναλλαγών τους στην αρχή της εβδομάδας, το ενδιαφέρον όμως των μικροεπενδυτών αποδείχθηκε βραχύβιο και μικρότερο σε σχέση με την «επική μανία» που είχε σημειωθεί τρία χρόνια πριν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Vanda Research, η Gamestop και η AMC κέρδισαν πάνω από 15,8 και 37,5 εκατ. δολάρια αντίστοιχα από εισροές νέων επενδυτών τη Δευτέρα. Ωστόσο, ο αριθμός αυτός ωχριά μπροστά τις μέγιστες ημερήσιες εισροές ύψους περίπου 87,5 εκατ. δολαρίων για την GameStop και 170 εκατ. δολαρίων για την AMC που είχαν παρατηρηθεί στα τέλη Ιανουαρίου του 2021.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Boeing: Έρχονται ποινικές διώξεις για τα δύο πολύνεκρα δυστυχήματα του 2018 και 2019

Προς νότια Αφρική στρέφει τα «φτερά» της η Qatar Airways

Burberry: Μειωμένες πωλήσεις το τελευταίο τρίμηνο - Αναμένει δύσκολο πρώτο εξάμηνο

gazzetta
gazzetta reader insider insider