Tesla: Νέος κύκλος απολύσεων - Εκτός εταιρείας 600 υπάλληλοι

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Tesla: Νέος κύκλος απολύσεων - Εκτός εταιρείας 600 υπάλληλοι
Στην απόλυση 600 επιπλέον υπαλλήλων στις εγκαταστάσεις παραγωγής και στα γραφεία μηχανικών στην Καλιφόρνια θα προχωρήσει η Tesla,

Στην απόλυση 600 επιπλέον υπαλλήλων θα προχωρήσει η Tesla στην Καλιφόρνια, στο πλαίσιο του προγράμματος μαζικής αναδιάρθρωσης που έχει ξεκινήσει.

Συγκεκριμένα, οι νέες περικοπές στο εργατικό δυναμικά αφορά 378 εργαζόμενους στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Φρεμόντ και 223 υπαλλήλους στα γραφεία στο Πάλο Άλτο, με το νέο γύρο απολύσεων να «αγγίζει» θέσεις σε όλους τους τομείς, από προγραμματιστές λογισμικού και μηχανικούς ρομποτικής μέχρι διευθυντές τμημάτων.

Οι περικοπές έγιναν γνωστές σε σχετική αναφορά που κατέθεσε η εταιρεία όπως την υποχρεώνει το νομοσχέδιο WARN (Worker Adjustment and Retraining Notification) που αναγκάζει τους εργοδότες να ειδοποιούν εκ των προτέρων τους υπαλλήλους για την απόλυσή τους.

Αντιμετωπίζοντας τόσο την μείωση της ζήτησης για ηλεκτρικά οχήματα όσο και τον αυξημένο ανταγωνισμό, η εταιρεία έχει μειώσει τον αριθμό των εργαζομένων της τουλάχιστον από τον Ιανουάριο.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Έλον Μασκ είχε γνωστοποιήσει στους εργαζομένους με σημείωμά του τον Απρίλιο ότι η εταιρεία θα περικόψει περισσότερο από το 10% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της, το οποίο ανερχόταν συνολικά σε 140.473 υπαλλήλους στο τέλος του 2023.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Nissan θα χρησιμοποιεί εξαρτήματα αλουμινίου χαμηλών εκπομπών CO2 στα οχήματά της

«Βουτιά» 26% για τη μετοχή της GameStop μετά τo ράλι στις αρχές της εβδομάδας

Xpeng: Στοχεύει να παραδώσει ιπτάμενο αυτοκίνητο το 2026

gazzetta
gazzetta reader insider insider