«Βουτιά» 26% για τη μετοχή της GameStop μετά τo ράλι στις αρχές της εβδομάδας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Βουτιά» 26% για τη μετοχή της GameStop μετά τo ράλι στις αρχές της εβδομάδας
Απώλειες που ξεπερνούν το 26% καταγράφει στη συνεδρίαση της Παρασκευής στην Wall Street η μετοχή της GameStop, στον απόηχο των ανακοινώσεων της εταιρείας πώλησης βιντεοπαιχνιδιών πως θα πουλήσει έως και 45 εκατομμύρια κοινές μετοχές.

Απώλειες που ξεπερνούν το 26% καταγράφει στη συνεδρίαση της Παρασκευής στην Wall Street η μετοχή της GameStop, στον απόηχο των ανακοινώσεων της εταιρείας πώλησης βιντεοπαιχνιδιών πως θα πουλήσει έως και 45 εκατομμύρια κοινές μετοχές, ενώ απογοήτευση προκάλεσαν στους επενδυτικούς κύκλους και τα προκαταρκτικά αποτελέσματα για το α' τρίμηνο που έδειξαν πτώση στις πωλήσεις.

Πιο αναλυτικά, το απόγευμα της Παρασκευής (19.28 ώρα Ελλάδος) η μετοχή της GameStop υποχωρεί κατά 24% στις συναλλαγές του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης και διαπραγματεύεται στα επίπεδα των 20,95 δολαρίων.

Νωρίτερα, η εταιρεία λιανικών πωλήσεων video games ανέφερε πως αναμένει καθαρές πωλήσεις πρώτου τριμήνου μεταξύ 872 έως 892 εκατ. δολαρίων για το α' τρίμηνο του 2024, από περίπου 1,24 δισ. δολάρια το ίδιο τρίμηνο πέρυσι. Δύο αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του FactSet είπαν ότι ανέμεναν έσοδα α' τριμήνου περίπου 1 δισ. δολαρίων.

Η καθαρή ζημία της GameStop αναμένεται μεταξύ 27 και 37 εκατ. δολαρίων, μικρότερη από μια τις καθαρές ζημιές 50,5 εκατ. δολαρίων την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Σημειώνεται πως νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, οι μετοχές της GameStop κατέγραψαν απροσδόκητη άνοδο, καταγράφοντας κέρδη ως και 119% την Δευτέρα, κυρίως εξαιτίας της επανεμφάνισης στα social media του χρήστη «Roaring Kitty», κατά κόσμο Κιθ Γκιλ (και στο Reddit ως "DeepFuckingValue"), που ανάρτησε το σκίτσο ενός gamer να σκύβει στην καρέκλα του μετά από τρίχρονη απουσία. Η μετοχή έφτασε στο υψηλό των 64,83 δολαρίων την Τρίτη, σημειώνοντας αύξηση περισσότερο από 200% από το κλείσιμο της Παρασκευής 10 Μαΐου.

Ο Γκιλ, άλλοτε υπάλληλος μάρκετινγκ της Massachusetts Mutual Life Insurance, είχε γίνει διάσημος την περίοδο 2020 - 21 όταν μέσω βίντεο στο Youtube και αναρτήσεων στο Reddit παρότρυνε μικροεπενδυτές να τοποθετηθούν σε βαριά σορταρισμένες μετοχές εταιρειών που βρίσκονταν στο χείλος της χρεοκοπίας με αποτέλεσμα μεταξύ άλλων το ιστορικό short squeeze που είχε γίνει στη Gamestop.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ασήμι: Ξεπέρασε τα 30 δολάρια για πρώτη φορά εδώ και 10 χρόνια

Scope: Σε τρία χρόνια η Ιταλία θα ξεπεράσει την Ελλάδα σε λόγο χρέους προς ΑΕΠ

Σε υψηλό 15 ετών οι τιμές του ρυζιού - H Βραζιλία ίσως χρειαστεί να εισάγει μετά τις πλημμύρες

gazzetta
gazzetta reader insider insider