Ολοκληρώθηκε το placement στην Mytilineos για 7,2 εκατ. μετοχές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ολοκληρώθηκε το placement στην Mytilineos για 7,2 εκατ. μετοχές
Σε placement για 4,5 εκατ. μετοχές της Mytilineos προχωρά ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Ε. Μυτιληναίος, μέσω των Frezia LTD και η Kilteo LTD.

Τελ. ενημέρωση 23:55

Σε placement για 7,2 εκατ. μετοχές της Mytilineos - το 5,04% - προχώρησε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Ευ. Μυτιληναίος, μέσω των Frezia LTD και η Kilteo LTD. Το αρχικό πλάνο ήταν για πώληση 4,5 εκατ. μετοχών, αλλά η ισχυρή ζήτηση από ξένα funds και θεσμικούς ανέβασαν το επίπεδο των μετοχών που πούλησε ο Ε. Μυτιληναίος στα 6 εκατ. τεμάχια που αντιστοιχούν σε 255,6 εκατ. ευρώ.

Συνολικά διατέθηκαν 6 εκατ. μετοχές αντί της αρχικής προσφοράς για 7,2 εκατ. με τιμή πώλησης τα 35,50 ευρώ, ήτοι με discount σχεδόν 8,8% από την τελευταία τιμή κλεισίματος

Να σημειωθεί πως ο Ευ. Μυτιληναίος πριν τη διενέργεια του placement κατέχει το 26,54% των μετοχών της εισηγμένης. Συνεπώς το ποσοστό του Ε. Μυτιληναίου αναμένεται να υποχωρήσει στο 21,5%.

Το book είχαν αναλάβει οι Citi και Morgan Stanley, ενώ στη διαδικασία του placement συμμετέχει και η Euroxx. Η προσφορά που εκδηλώθηκε ήταν αρκετά ισχυρή καλύπτοντας άνετα την προσφορά και πλέον μένει να φανεί το πως θα αντιδράσει ήδη από αύριο η μετοχή.

Μένει επίσης να φανεί το πως θα αξιοποιήσει, επί προσωπικού, ο Ε. Μυτιληναίος τα κεφάλαια που άντλησε.

Να σημειωθεί πως στα 48,5 ευρώ, από 44,5 ευρώ προηγουμένως, αύξησε την τιμή στόχο για τη Mytilineos στο τελευταίο report της η Piraeus Securities.

Με αυτό το report, πλέον εντάσσεται στο group των αναλυτών που δίνουν στη MYTILIEOS τιμή-στόχο άνω των €45, μαζί με τις Morgan Stanley, Citi, NBG, Eurobank, EUROXX, Optima, EDISON και Pantelakis. Είναι χαρακτηριστικό πως η μέση Τιμή-Στόχος της MYTILINEOS πλέον διαμορφώνεται από το σύνολο των αναλυτών που καλύπτουν την Εταιρεία στα €47 (μεταξύ €46 και €50). Το γεγονός ότι, σε ένα τόσο μεγάλο αριθμό αναλυτών, το εύρος της Τιμής-Στόχου περιορίζεται μόλις στα €4, υποδηλώνει τόσο ότι το σύνολο της επενδυτικής κοινότητας προσβλέπει σε σημαντικό upside το επόμενο διάστημα, όσο και την εμπιστοσύνη της αγοράς στα ισχυρά θεμελιώδη της MYTILINEOS που διαχρονικά έχουν δημιουργήσει σημαντικές υπεραξίες για τους μετόχους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider