Η EFG International της οικογένειας Λάτση στα «ραντάρ» της Julius Baer

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η EFG International της οικογένειας Λάτση στα «ραντάρ» της Julius Baer
Η ελβετική τράπεζα Julius Baer εξετάζει να αγοράσει το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα ΕFG, συμφερόντων της οικογένειας Λάτση, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η ελβετική τράπεζα Julius Baer εξετάζει το ενδεχόμενο αγοράς του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος ΕFG, συμφερόντων της οικογένειας Λάτση, σύμφωνα με το Bloomberg. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, τις τελευταίες εβδομάδες πραγματοποιήθηκαν προκαταρκτικές συζητήσεις μεταξύ της Julius Baer με έδρα τη Ζυρίχη και της EFG International AG σχετικά με το ενδεχόμενο ενός συνδυασμού.

Η οικογένεια Λάτση είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της EFG Bank, με μερίδιο περίπου 45%. Ανάμεσα στους κύριους μετόχους περιλαμβάνονται επίσης η Banco BTG Pactual της Βραζιλίας, με ποσοστό περίπου 20%, και ο Boris Collardi, πρώην διευθύνων σύμβουλος της Julius Baer. Ο Collardi έγινε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της EFG το 2022, μετά την ξαφνική αποχώρησή του από την Banque Pictet & Cie.

Μια συμφωνία μεταξύ των δύο τραπεζών θα δημιουργούσε έναν κολοσσό με περισσότερα από 500 δισεκατομμύρια φράγκα σε περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση. Ταυτόχρονα θα συνέχιζε τον μετασχηματισμό της ελβετικής χρηματοπιστωτικής βιομηχανίας που ξεκίνησε πέρυσι, όταν η μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας, η UBS αγόρασε την ανταγωνιστική Credit Suisse σε μια έκτακτη διάσωση.

Πάντως, καλά πληροφορημένες πηγές, οι οποίες ζήτησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο τραπεζών ξεκινούν και σταματούν και κάποιες φορές επαναλαμβάνονται, οπότε δεν υπάρχει καμία βεβαιότητα ότι θα καταλήξουν σε συναλλαγή. Η EFG, που είχε υπό διαχείριση assets ύψους περίπου 142 δισεκατομμυρίων ελβετικών φράγκων στο τέλος του 2023, παρουσίασε ιστορικό ρεκόρ κερδών.

Ωστόσο έχει προειδοποιήσει ότι η ώθηση στα καθαρά έσοδα από τόκους, λόγω των υψηλότερων επιτοκίων είναι πιθανό να αντιστραφεί. Παράλληλα, η Julius Baer αναζητά νέο CEO μετά την αποχώρηση του Philipp Rickenbacher. Η EFG International έχει market value περίπου 3,8 δισ. ελβετικά φράγκα (4,16 δισ. δολάρια) ενώ η Julius Baer αποτιμάται σε περίπου 11,5 δισ. φράγκα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ισραήλ: «Πολύ σοβαρό» το πλήγμα στη Ράφα, διεξάγουμε έρευνα - «Τρομακτικές οι επιθέσεις» λέει η UNRWA

Goldman Sachs: Πάει για Σεπτέμβριο η πρώτη μείωση επιτοκίων από τη Fed

Ξεπέρασαν τις 10.000 οι εγγραφές στο JOBmatch της ΔΥΠΑ

gazzetta
gazzetta reader insider insider