DoValue: Κοντά σε συμφωνία για χρηματοδότηση 450 εκατ. ευρώ για την απόκτηση της Gardant

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
DoValue: Κοντά σε συμφωνία για χρηματοδότηση 450 εκατ. ευρώ για την απόκτηση της Gardant
Η Gardant SpA ανήκει στην Elliott Investment Management.

Kοντά σε συμφωνία με μια ομάδα τραπεζών για πιστωτική διευκόλυνση, ύψους περίπου 450 εκατ. ευρώ, βρίσκεται η ιταλική DoValue SpA, κίνηση που αποτελεί βασικό βήμα για την ολοκλήρωση του deal με την Gardant SpA της Elliott Investment Management.

Σύμφωνα με το Bloomberg, που επικαλείται πηγές, η DoValue είναι σε προχωρημένες συνομιλίες σχετικά με τη χρηματοδότηση, την οποία σκοπεύει να χρησιμοποιήσει για το μέρος της συμφωνίας με την Gardant σε μετρητά, καθώς και να αποπληρώσει ένα ομόλογο που λήγει το επόμενο έτος.

Η DoValue έχει ομόλογα ύψους 565 εκατ. ευρώ που λήγουν τα επόμενα δύο χρόνια και οι τραπεζικές διευκολύνσεις θεωρούνται κρίσιμες. Βρίσκεται σε αποκλειστικές συνομιλίες με την Elliott για την εξαγορά της Gardant σε μετρητά και μετοχές, καθώς η Διευθύνουσα Σύμβουλος Manuela Franchi επιδιώκει να διαφοροποιήσει τα έσοδα και να ενισχύσει την αποδοτικότητα. Ως μέρος της συμφωνίας, η Elliott θα γίνει η δεύτερη μεγαλύτερη μέτοχος της DoValue.

Η DoValue είναι ο μεγαλύτερος διαχειριστής πιστωτικών χαρτοφυλακίων και ακίνητης περιουσίας της Ιταλίας που προέρχονται από NPLs.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider