Nvidia: Πλησιάζει την κεφαλαιοποίηση των $3 τρισ. - H Apple νιώθει την καυτή της ανάσα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Nvidia: Πλησιάζει την κεφαλαιοποίηση των $3 τρισ. - H Apple νιώθει την καυτή της ανάσα
Έχοντας χαράξει ρότα για την κεφαλαιοποίηση των 3 τρισ. δολαρίων, η Nvidia δεν αποκλείεται να προσπεράσει την Apple. 

Έχοντας χαράξει ρότα για κεφαλαιοποίηση 3 τρισ. δολαρίων, η Nvidia δεν αποκλείεται να προσπεράσει την Apple.

Η μετοχή της Nvidia έχει επιδοθεί σε ένα εκρηκτικό ράλι, σε αντίθεση με τη μετοχή της Apple που έχει αδρανήσει φέτος.

Πλέον, η απόσταση που χωρίζει την κεφαλαιοποίηση των δύο εταιρειών είναι η μικρότερη από το 2009, καθώς η κατασκευάστρια τσιπ επιχειρεί να γίνει η τρίτη αμερικανική επιχείρηση στην ιστορία που θα ολοκληρώσει μια ημέρα συναλλαγών με χρηματιστηριακή αξία άνω των 3 δισ. δολαρίων.

Μετά το τέλος της χθεσινής συνεδρίασης της Wall Street, η Nvidia είχε κεφαλαιοποίηση 2,848 τρισ. δολαρίων, ενώ η Apple είχε κεφαλαιοποίηση 2,913 τρισ. δολαρίων. Η διαφορά τους είναι 65,80 δισ. δολάρια -η μικρότερη από τις 20 Ιανουαρίου του 2009. Αντιστοιχεί, μάλιστα, στη συνολική κεφαλαιοποίηση που είχε η Apple τον Ιανουάριο του 2009: η Apple είχε χρηματιστηριακή αξία τότε 69,56 δισ. δολαρίων, ενώ της Nvidia ήταν 3,87 δισ. δολαρίων.

Η άνοδος της κεφαλαιοποίησης της Nvidia υπήρξε αξιοσημείωτη. Τέτοια εποχή πέρυσι, η εταιρεία δεν αξίζε ακόμη 1 τρισ. δολάρια, ενώ 3 μήνες πριν δεν είχε φτάσει τα 2 τρισ. δολάρια. Πέτυχε το πρώτο ορόσημο στις 13 Ιουνίου του 2023, προτού γίνει η εταιρεία που διέσχισε πιο γρήγορα την απόσταση μεταξύ 1 και 2 δισ. δολαρίων: έκλεισε πρώτη φορά με κεφαλαιοποίηση άνω των 2 δισ. δολαρίων την 1η Μαρτίου του 2024.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider