ΟΛΠ: Στα 13,87 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη τριμήνου - Αύξηση 6,9%

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΟΛΠ: Στα 13,87 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη τριμήνου - Αύξηση 6,9%
Άνοδο κερδών μετά φόρων κατά 6,9%, στα 13,87 εκατ. ευρώ και αύξηση εσόδων κατά 2,5%, στα 45,02 εκατ. ευρώ κατέγραψε το α' τρίμηνο του 2024 η ΟΛΠ, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.

Άνοδο κερδών μετά φόρων κατά 6,9%, στα 13,87 εκατ. ευρώ και αύξηση εσόδων κατά 2,5%, στα 45,02 εκατ. ευρώ κατέγραψε το α' τρίμηνο του 2024 η ΟΛΠ, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.

Η εισηγμένη, όπως τονίζει, παρά τις συνεχόμενες προκλήσεις που αντιμετωπίζει, με σημαντικότερη τις ασταθείς γεωπολιτικές συνθήκες που επικρατούν στην Μέση Ανατολή, όχι μόνο παραμένει ιδιαίτερα ανθεκτική σε αυτές, αλλά καταφέρνει να επιτύχει βελτιωμένα αποτελέσματα και επιδόσεις σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2023, δηλαδή τη χρονιά με τις καλύτερες οικονομικές επιδόσεις στην ιστορία της.

Η εταιρεία κάνει επίσης λόγο για αποτελεσματική διαχείριση των εξόδων και βελτίωση των δεικτών κερδοφορίας της, διατηρώντας παράλληλα την οικονομική της ευρωστία και την υψηλή της ρευστότητα.

Ειδικότερα, τα έσοδα συνέχισαν την ανοδική πορεία της προηγούμενης περιόδου, στηριζόμενα κυρίως στους λειτουργικούς τομείς του Σταθμού Αυτοκινήτων, του Σταθμού Εμπορευματικοβωτίων Προβλήτα Ι, και της Κρουαζιέρας, παρά τις έντονες πιέσεις που προκαλούνται από την διεθνή αστάθεια. Κύριος παράγοντας αυτής της αυξητικής τάσης αποτελεί η ανοδική τάση της ελληνικής οικονομίας, που απεικονίζεται ξεκάθαρα από την διαφορετική πορεία που ακολουθούν τα φορτία μεταφόρτωσης, σε σχέση με τα αντίστοιχα που εξυπηρετούν την εγχώρια αγορά, τόσο στον τομέα των αυτοκινήτων, όσο και των εμπορευματοκιβωτίων, καθώς και η εντυπωσιακή πορεία του τομέα της κρουαζιέρας στην μετά κορωνοϊού εποχή.

Τα βελτιωμένα αποτελέσματα και τα περιθώρια κερδοφορίας αντικατοπτρίζουν όχι μόνο τη βελτιωμένη απόδοση των εσόδων, αλλά και την αποτελεσματική πολιτική διαχείρισης κόστους που εφαρμόζει η Διοίκηση της Εταιρείας, η οποία το διατηρεί σε ένα βέλτιστο επίπεδο, παρά τις συνεχιζόμενες προκλήσεις της ενεργειακής κρίσης και του γενικότερου πληθωριστικού οικονομικού περιβάλλοντος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Περιοδικό TIME: Στις 100 πιο επιδραστικές εταιρείες του κόσμου η LAMDA Development

Στη Ρόδο ο Στ. Κασσελάκης- «Οι πολιτικοί πρέπει να είναι υπηρέτες, όχι Λουδοβίκοι»

Αυλαία Πανελλαδικών Εξετάσεων για τα ΓΕΛ αύριο, Παρασκευή

gazzetta
gazzetta reader insider insider