Τράπεζα Πειραιώς για Προβόπουλο: Τίμησε όλες τις θέσεις και τα αξιώματα που ανέλαβε

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τράπεζα Πειραιώς για Προβόπουλο: Τίμησε όλες τις θέσεις και τα αξιώματα που ανέλαβε
Την θλίψη της για τον θάνατο του Γιώργου Προβόπουλου, ακαδημαϊκό, τραπεζίτη και πρώην Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος που «έφυγε» σε ηλικία 74 ετών την Τρίτη, εκφράζει η Τράπεζα Πειραιώς.

Την θλίψη της για τον θάνατο του Γιώργου Προβόπουλου, ακαδημαϊκού, τραπεζίτη και πρώην Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος που «έφυγε» σε ηλικία 74 ετών την Τρίτη, εκφράζει η Τράπεζα Πειραιώς. «Ο Γιώργος Προβόπουλος, τίμησε με επιστημονική αρτιότητα, θεσμική επάρκεια, οικονομική και πολιτική διορατικότητα, αποτελεσματικότητα και γενναιότητα, όλες τις θέσεις και τα αξιώματα που ανέλαβε. Ανάμεσα στους σταθμούς αυτής της διαδρομής, ήταν και η σημαντική συνεργασία του με την Πειραιώς ως Αντιπρόεδρος του ΔΣ και Διευθύνων Σύμβουλος» τονίζει η Τράπεζα Πειραιώς.

«Από τη θέση του διοικητή της κεντρικής τράπεζας και του μέλους του ΔΣ τα Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, συνέβαλε στη δημιουργία των συνθηκών που επέτρεψαν στη χώρα να διαχειριστεί τις σοβαρότατες συνέπειες της δημοσιονομικής κρίσης των αρχών της δεκαετίας του 2010, αναπόσπαστο τμήμα των οποίων ήταν οι τολμηρές αποφάσεις του για την αναδιάρθρωση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος που μπόρεσε να ανασυγκροτηθεί αποτελεσματικά και πλέον στηρίζει ουσιαστικά την αναπτυξιακή πορεία της χώρας. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μάτι: Στις 8 Ιουλίου η δευτεροβάθμια δίκη - Και οι 21 κατηγορούμενοι ξανά στο εδώλιο

Μεντβέντεφ: Η Ρωσία δεν μπλοφάρει όταν μιλάει για χρήση πυρηνικών όπλων

Οι 25 καλύτερες αεροπορικές εταιρείες του κόσμου

gazzetta
gazzetta reader insider insider