Microsoft: Στο μικροσκόπιο της ΕΕ για παραβίαση αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας - Ως και 10% του παγκόσμιου τζίρου τα πρόστιμα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Microsoft: Στο μικροσκόπιο της ΕΕ για παραβίαση αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας - Ως και 10% του παγκόσμιου τζίρου τα πρόστιμα
Με βαρύ πρόστιμο κινδυνεύει η Microsoft μετά από κατηγορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι ενσωματώνοντας την εφαρμογή τηλεδιασκέψεων Teams σε άλλα εμπορικά της προϊόντα, καταχράται την δύναμη της στην αγορά.

Με βαρύ πρόστιμο -το οποίο μπορεί να ανέλθει ως και στο 10% του παγκόσμιου τζίρου της- κινδυνεύει η Microsoft, καθώς οι αντιμονοπωλιακές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης θεωρούν πως ενσωματώνοντας την εφαρμογή τηλεδιασκέψεων Teams σε άλλα εμπορικά της προϊόντα, κάνει κατάχρηση της δύναμής της στην αγορά.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κοινοποίησε τη λεγόμενη έκθεση αιτιάσεων με την οποία υποστηρίζει ότι η πρακτική της Microsoft να συνδέει το Teams με τα πακέτα Office 365 και Microsoft 365 παραβιάζει τους αντιμονοπωλιακούς κανόνες του μπλοκ.

Η ρυθμιστική αρχή υποστηρίζει ότι τουλάχιστον από το 2019 η Microsoft με τις ενέργειές της προστατεύει την κυριαρχία της, δίνοντας προβάδισμα στο Teams έναντι των υπηρεσιών ανταγωνισμού. Το αθέμιτο πλεονέκτημα ενισχύεται επίσης από την περιορισμένη λειτουργικότητα που έχει το Teams με ανταγωνιστικό λογισμικό.

«Η διατήρηση του υγιούς ανταγωνισμού στα εργαλεία εξ αποστάσεως επικοινωνίας είναι απαραίτητη, καθώς έτσι προωθείται και η καινοτομία στην αγορά αυτή», δήλωσε η επίτροπος ανταγωνισμού της ΕΕ, Margrethe Vestager.

«Έχοντας αποδεσμεύσει πλέον το Teams και έχοντας κάνει τα πρώτα βήματα διαλειτουργικότητας, εκτιμούμε την πρόσθετη σαφήνεια που παρέχεται σήμερα και θα εργαστούμε να βρούμε λύσεις για να αντιμετωπίσουμε περαιτέρω ανησυχίες της Επιτροπής», δήλωσε ο πρόεδρος της Microsoft, Brad Smith.

Σημειώνεται πως οι κυρώσεις για παραβιάσεις της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας μπορεί να φτάσουν μέχρι και στο 10% των παγκοσμίων εσόδων μιας εταιρείας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Novo Nordisk: Επενδύει 4,1 δισ. δολ. για εργοστάσιο παραγωγής των Wegovy και Ozempic

Airbus: Υποβαθμίζει το guidance του 2024 - Απώλειες 11% για τη μετοχή

gazzetta
gazzetta reader insider insider