Κίνα: Η SAIC Motor και η Volkswagen υπέγραψαν αρκετές συμφωνίες συνεργασίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κίνα: Η SAIC Motor και η Volkswagen υπέγραψαν αρκετές συμφωνίες συνεργασίας
Οι δύο εταιρίες θα αναπτύξουν από κοινού τρία υβριδικά μοντέλα, αλλά και δύο αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα, τα οποία αναμένεται ότι θα παρουσιαστούν στην κινεζική αγορά το 2026.

Η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία SAIC Motor και ο γερμανικός όμιλος της Volkswagen Group θα διευρύνουν περαιτέρω την παρουσία τους στην κινεζική αγορά των οχημάτων νέας ενεργειακής τεχνολογίας (NEV), καθώς υπέγραψαν χθες, αρκετές συμφωνίες για τη συνεργασία τους στην τεχνολογία της ενέργειας.
Οι δύο εταιρίες θα αναπτύξουν από κοινού τρία υβριδικά μοντέλα, αλλά και δύο αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα, τα οποία αναμένεται ότι θα παρουσιαστούν στην κινεζική αγορά το 2026, όπως προβλέπεται στις συμφωνίες μεταξύ των δύο εταιριών.

Τον Μάιο, η SAIC Motor υπέγραψε μία συμφωνία συνεργασίας με την αυτοκινητοβιομηχανία παραγωγής αυτοκινήτων πολυτελείας Audi, που είναι θυγατρική της Volkswagen, ενεργοποιώντας επίσημα μία τεχνολογικά εξελιγμένη ψηφιακή πλατφόρμα κοινής ανάπτυξης οχημάτων, η οποία θα μειώσει το χρόνο από την παραγωγή μέχρι την εμπορική προώθηση νέων οχημάτων στην αγορά κατά 30%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider