BYD: Άλμα 21% στις τριμηνιαίες πωλήσεις EV - Κλείνει τη διαφορά από την Tesla

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
BYD: Άλμα 21% στις τριμηνιαίες πωλήσεις EV - Κλείνει τη διαφορά από την Tesla
Άνοδο 21% σημείωσαν οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων της κινεζικής BYD το δεύτερο τρίμηνο, κλείνοντας τη διαφορά από την Tesla

Άνοδο 21% σημείωσαν οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων της κινεζικής BYD το δεύτερο τρίμηνο, κλείνοντας τη διαφορά από την Tesla, αφού παρέδωσε πίσω τον τίτλο του κορυφαίου πωλητή EV στον κόσμο στο μεγάλο της αντίπαλο στις ΗΠΑ το πρώτο τρίμηνο.

Η BYD πούλησε 426.039 EVs το τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Reuters με βάση τις μηνιαίες εκθέσεις πωλήσεων. Αυτό είναι περίπου 12.000 οχήματα λιγότερα από τις εκτιμήσεις για τις παραδόσεις οχημάτων της Tesla για το δεύτερο τρίμηνο.

Η Tesla αναμένεται να αναφέρει την Τρίτη πτώση 6% στις παραδόσεις οχημάτων τριμήνου Απριλίου-Ιουνίου, την πρώτη φορά που η αμερικανική εταιρεία πρόκειται να σημειώσει δύο συνεχόμενα τρίμηνα πτώσης, καθώς αντιμετωπίζει τον σκληρό ανταγωνισμό στην Κίνα και την αργή ζήτηση λόγω έλλειψης νέων μοντέλων σε προσιτές τιμές.

Η Τesla μπορεί να παραχωρήσει ξανά την πρωτιά στις πωλήσεις EV στην BYD εάν τα αποτελέσματα αποδειχθούν πιο ήπια από τις εκτιμήσεις, με τη Barclays να βλέπει πτώση 11% στις παραδόσεις του δεύτερου τριμήνου, τη μεγαλύτερη που σημείωσε ποτέ η αμερικάνικη εταιρεία.

Οι πωλήσεις EV της Tesla στην Κίνα τον Ιούνιο μειώθηκαν κατά 24,2% σε σχέση με το προηγούμενο έτος φτάνοντας τις 71.007, σύμφωνα με στοιχεία της China Passenger Car Association (CPCA), παρατείνοντας την ετήσια πτώση για τρίτο μήνα.

Η Tesla σημειώνει πτώση στις πωλήσεις μετά από χρόνια ραγδαίας ανάπτυξης που την βοήθησε να γίνει η πολυτιμότερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο. Η εταιρεία ανακοίνωσε τον Ιανουάριο ότι η αύξηση των παραδόσεων το 2024 θα ήταν «σημαντικά χαμηλότερη», καθώς η ώθηση από τις πολύμηνες περικοπές των τιμών μειώνεται.

Η κατασκευάστρια EV έχει μειώσει την παραγωγή του ηλεκτρικού της αυτοκινήτου Model Y κατά διψήφιο ποσοστό στο εργοστάσιό της στη Σαγκάη από τον Μάρτιο για να αντιμετωπίσει την εξασθένηση της ζήτησης στα παλιότερα μοντέλα της στην Κίνα, τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά της μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως ανακοίνωσε το Reuters τον Μάιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Tesla: Οι μέτοχοι ενέκριναν την αμοιβή του Μασκ ύψους 55,8 δισ. αλλά η διαμάχη συνεχίζεται

Austriacard: Οι κρυφές αξίες ενός μικρού τεχνολογικού «γίγαντα»

Randstad: Τα μεγαλύτερα «αγκάθια» των επιχειρήσεων στην προσέλκυση ταλέντων

gazzetta
gazzetta reader insider insider