Tesla: Οι μέτοχοι ενέκριναν την αμοιβή του Μασκ ύψους 55,8 δισ. αλλά η διαμάχη συνεχίζεται

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Tesla: Οι μέτοχοι ενέκριναν την αμοιβή του Μασκ ύψους 55,8 δισ. αλλά η διαμάχη συνεχίζεται
Οι μέτοχοι της Tesla χάρισαν στον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία μία συμβολική νίκη.

Στην έγκριση του πακέτου αμοιβής ύψους 55,8 δισ. δολαρίων του Έλον Μασκ προχώρησαν το βράδυ της Πέμπτης οι μέτοχοι της Tesla, χαρίζοντας στον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία μία συμβολική νίκη έναντι όσων μετόχων διαφώνησαν ανοιχτά με την πρόταση και θέτοντας προς το παρόν στο περιθώριο το σενάριο αποχώρησης του Μασκ από το προσκήνιο.

Παράλληλα, οι μέτοχοι της βιομηχανίας EV ενέκριναν την μεταφορά της έδρας της εταιρείας από το Ντέλαγουερ στην Πολιτεία του Τέξας, ωστόσο όπως σημειώνει το MarketWatch, η ψήφος των μετόχων έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα και δεν υπάρχει νομική βαρύτητα.

«Θέλω απλώς να ξεκινήσω λέγοντας, ότι σας αγαπώ», είπε ο καταχειροκροτούμενος Μασκ εν μέσω επευφημιών και συνθημάτων μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας. «Δεν ανοίγουμε απλώς ένα νέο κεφάλαιο για την Tesla, ξεκινάμε ένα νέο βιβλίο», πρόσθεσε ο επιχειρηματίας.

Στον απόηχο των ανακοινώσεων των αποτελεσμάτων από τις ψηφοφορίες των μετόχων της Tesla, η μετοχή της εταιρείας καταγράφει μικρές διακυμάνσεις μετά το θετικό κλείσιμο της Πέμπτης (2,92%), καθώς οι αναλυτές εκτιμούν πως η δικαστική διαμάχη μεταξύ των μετόχων που αντιτίθενται στην αμοιβή μαμούθ του Έλον Μασκ και του αφεντικού της Tesla θα έχει νέα επεισόδια στο άμεσο μέλλον.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ο Μασκ απέσυρε τη μήνυση κατά της OpenAI, λίγες ώρες μετά τις απειλές στην Apple

Viva: Τι δρομολογεί η απόφαση του βρετανικού δικαστηρίου - Σε νέες αποτιμήσεις θα προχωρήσουν Χ. Καρώνης και JP Morgan 

gazzetta
gazzetta reader insider insider