Τζεφ Μπέζος: Πουλά μετοχές της Amazon αξίας 5 δισ. δολαρίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τζεφ Μπέζος: Πουλά μετοχές της Amazon αξίας 5 δισ. δολαρίων
Την πρόθεσή του πώληση επιπλέον μετοχών της Amazon, συνολικής αξίας 5 δισ. δολαρίων αποκάλυψε ο Τζεφ Μπέζος.

Την πρόθεσή του πώληση επιπλέον μετοχών της Amazon, συνολικής αξίας 5 δισ. δολαρίων αποκάλυψε ο Τζεφ Μπέζος, λίγες ημέρες αφότου η χρηματιστηριακή αξία του τεχνολογικού κολοσσού ξεπέρασε το όριο των 2 τρισ. δολαρίων. Η συναλλαγή αυτή ανεβάζει το σύνολο των μετοχών που έχει ξεφορτωθεί φέτος σε περισσότερα από 13,4 δισ. δολάρια.

Η αναμενόμενη πώληση 25 εκατ. μετοχών της Amazon τον Ιούλιο, αξίας 4,9 δισ. δολαρίων, γνωστοποιήθηκε στις ρυθμιστικές αρχές και ακολουθεί μια αντίστοιχη κίνηση του Μπέζος τον Φεβρουάριο, όταν πούλησε μετοχές αξίας 8,5 δισ. δολαρίων. Ο δισεκατομμυριούχος παραιτήθηκε από τη θέση του CEO το 2021, αλλά διατηρεί τη θέση του εκτελεστικού προέδρου και παραμένει ο μεγαλύτερος μέτοχος της Amazon με ποσοστό περίπου 9%.

Η Amazon τον περασμένο μήνα εντάχθηκε στον όμιλο των αμερικανικών εταιρειών τεχνολογίας με κεφαλαιοποίηση άνω των 2 τρισ. δολαρίων, ακολουθώντας τους ανταγωνιστές της Microsoft και τη μητρική Alphabet της Google. Ο Μπέζος ίδρυσε την Amazon το 1994 και αυτό που ξεκίνησε ως εταιρεία πωλήσεων βιβλίων έχει από τότε εξελιχθεί σε μια μεγάλη αυτοκρατορία που καλύπτει το ηλεκτρονικό εμπόριο, το cloud computing, τη ροή βίντεο και πολλά άλλα.

Εκτός από την πώληση τεράστιων πακέτων μετοχών φέτος, ο Μπέζος πούλησε μικρότερα ποσά για να χρηματοδοτήσει φιλανθρωπικά εγχειρήματα. Αυτό περιελάμβανε την πώλησή του τον Μάιο μετοχών αξίας 117 εκατομμυρίων δολαρίων για τη χρηματοδότηση της Day 1 Academies, μιας εκπαιδευτικής μη κερδοσκοπικής οργάνωσης εμπνευσμένη από τη Μοντεσσόρι, σύμφωνα με ρυθμιστικές καταθέσεις.

Η Amazon αποκάλυψε τον Φεβρουάριο ότι ο Μπέζος σκόπευε να πουλήσει έως και 50 εκατομμύρια μετοχές της εταιρείας μέσω της Morgan Stanley μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου 2025. Αυτή η πώληση ολοκληρώθηκε τον ίδιο μήνα με τη διάθεση μετοχών της Amazon αξίας 8,5 εκατ. δολαρίων, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Wall Street: Νέα ρεκόρ για S&P 500 και Nasdaq - «Γκάζι» από Tesla και Nvidia

Alpha Bank: Στις 24 Ιουλίου η ΓΣ για τη διανομή μερίσματος

Paramount: Κοντά σε deal η Skydance με National Amusements

gazzetta
gazzetta reader insider insider