Wall Street: Νέα ρεκόρ για S&P 500 και Nasdaq - «Γκάζι» από Tesla και Nvidia

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Νέα ρεκόρ για S&P 500 και Nasdaq - «Γκάζι» από Tesla και Nvidia
Ο Dow Jones απώλεσε 0,06% στις 39.308 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,51% στις 5.537 μονάδες και ο Nasdaq κατέγραψε άνοδο 0,88% στις 18.188 μονάδες.

Νέα ρεκόρ κατέγραψε ο S&P 500 και o Νasdaq στην Wall Street την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές «παραγκώνισαν» τα χλιαρά οικονομικά στοιχεία που επιβεβαίωσαν την αδυναμία της αγοράς εργασίας των ΗΠΑ. Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε στις 20:00 ώρα Ελλάδας, λόγω της αυριανής αργίας στις ΗΠΑ για την Ημέρα Ανεξαρτησίας (4th of July).

Ο Dow Jones απώλεσε 0,06% στις 39.308 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,51% στις 5.537 μονάδες και ο Nasdaq κατέγραψε άνοδο 0,88% στις 18.188 μονάδες. Οι S&P 500 και Nasdaq άγγιξαν ιστορικά υψηλά ενδοσυνεδριακά ενώ με την λήξη των σημερινών διαπραγματεύσεων, κατοχύρωσαν και επίσημα τα ρεκόρ όλων των εποχών, με βοήθεια από τις Tesla και Nvidia που υπεραπόδωσαν με ράλι 6,54% και 4,57%, αντίστοιχα.

Η μετοχή της Tesla πέτυχε ένα «πράσινο 7 στα 7», μετά την έκθεση για τις παραδόσεις που ήταν καλύτερες από τις αναμενόμενες, στο μεγαλύτερο κερδοφόρο σερί της το 2024. «Όλοι μισούσαν την Tesla πριν από τρεις μήνες. Αλλά τώρα, την» τονίζει ο Λάρι Τενταρέλι, επικεφαλής τεχνικός στρατηγικός στο Blue Chip Daily Trend Report. Το ράλι της Tesla δίνει «έναν ανοδικό τόνο για την αγορά συνολικά».

Ακόμη, μετά το «καμπανάκι» αναμένονται τα πρακτικά της συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς (FOMC) για τον Ιούνιο που καθορίζουν την πορεία της νομισματικής πολιτικής, με τους επενδυτές να προσβλέπουν για κάποιο σημάδι σχετικά με ένα χρονοδιάγραμμα για την μείωση των επιτοκίων.

Μάκρο

Οι επενδυτές επεξεργάστηκαν νέα στοιχεία που επιβεβαιώνουν την εξασθένιση της αγοράς εργασίας ενόψει και της έκθεσης που αναμένεται την Παρασκευή. Συγκεκριμένα, ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας την περασμένη εβδομάδα σημείωσε μικρή αύξηση, φτάνοντας τους 238.000, παραμένοντας ωστόσο, κοντά στο υψηλό ενός έτους, κυρίως λόγω των μεγάλων αυξήσεων που σημειώθηκαν στη Νέα Υόρκη, το Νιου Τζέρσεϊ και την Καλιφόρνια.

Οι νέες απαιτήσεις αυξήθηκαν κατά 4.000 από 234.000 την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοίνωσε η κυβέρνηση την Τετάρτη. Η έκθεση δημοσιεύτηκε μια μέρα νωρίτερα λόγω της αργίας της 4ης Ιουλίου. Ακόμη, οι θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα των ΗΠΑ αυξήθηκαν λιγότερο από το αναμενόμενο τον Ιούνιο, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η εταιρεία επεξεργασίας μισθοδοσίας ADP, υποδηλώνοντας πιθανότατα επιβράδυνση της αμερικανικής αγοράς εργασίας.

Οι ιδιωτικές εταιρείες πρόσθεσαν 150.000 νέες θέσεις κάτω από τις 157.000 του Μαΐου αλλά και από την εκτίμηση του Dow Jones για 160.000. Συνολικά πρόκειται για την χαμηλότερη μηνιαία αύξηση από τον Ιανουάριο.Χωρίς την άνοδο στον τομέα της αναψυχής και φιλοξενίας που πρόσθεσε 63.000 θέσεις εργασίας, το σύνολο θα ήταν πολύ λιγότερο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Kέρδη στις ευρωαγορές πριν τις κάλπες σε Γαλλία και Βρετανία

Paramount: Κοντά σε deal η Skydance με National Amusements

Κομισιόν: «Πράσινο φως» στην αγορά της αεροπορικής εταιρίας Ita από την Lufthansa

gazzetta
gazzetta reader insider insider