Οι μετοχές των ΗΠΑ με τις μεγαλύτερες απώλειες φέτος

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι μετοχές των ΗΠΑ με τις μεγαλύτερες απώλειες φέτος
Οι εταιρείες που παρακολουθούν το ράλι της Wall Street από το «περιθώριο».

Τι κοινό έχει μία αλυσίδα φαρμακείων, μία high - end εταιρεία αθλητικών ειδών, ο παλαιότερος κατασκευαστής τσιπ ημιαγωγών στον κόσμο και ο μεγαλύτερος κατασκευαστής αεροπλάνων στις ΗΠΑ;

Είναι όλες αξιόλογες εταιρείες παρακολούθησαν από το «περιθώριο» το ράλι της αμερικανικής αγοράς από την αρχή του έτους, με τις αποδόσεις αρκετά δυσοίωνες. Παρ' όλο που τους τελευταίους μήνες το ενδιαφέρον στρέφεται στις μετοχές που υπεραποδίδουν και φέρνουν ενθουσιασμό και κέρδη στα ταμεία των επενδυτών, παρακάτω θα γίνει μία αναφορά στους 10 χειρότερους «παίκτες» του S&P 500, σύμφωνα με το Forbes.

Στη κορυφή της λίστας βρίσκεται η Wallgreens, που ελέγχει το δεύτερο μεγαλύτερο δίκτυο φαρμακείων στις ΗΠΑ. Μέχρι στιγμής στο πρώτο εξάμηνο του 2024, η μετοχή της έχει την χειρότερη επίδοση στον δείκτη αναφοράς που παρακολουθεί τις 500 κύριες εισηγμένες εταιρείες, έχοντας αποδυναμωθεί 53% δηλαδή έχει χάσει πάνω από το ήμισυ της αξίας της. Η «βουτιά» της μετοχής που είναι η χειρότερη από το 1990, συνέπεσε με τα σχέδια της εταιρείας να κλείσει έως και το ένα τέταρτο των καταστημάτων της, καθώς οι αναλυτές προβλέπουν για το έτος συνολικά, τα χαμηλότερα ετήσια έσοδα από το 2013.

Δεύτερη με πτώση 42% είναι η Lululemon, μία εταιρεία που παράγει αθλητικά ενδύματα υψηλών προδιαγραφών, καθώς οι αναλυτές αναμένουν ότι η εταιρεία λιανικής πώλησης θα σημειώσει τη χειρότερη ετήσια αύξηση των εσόδων της από την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο το 2007.

Με δεδομένο πως η Nvidia και άλλες εταιρείες τσιπ συγκαταλέγονται μεταξύ των επενδύσεων με τις μεγαλύτερες επιδόσεις για φέτος στον «πυρετό» της τεχνητής νοημοσύνης, έκπληξη προκαλεί η παρουσία της Intel σε αυτή τη λίστα. Οι απώλειες για τη μετοχή, της τάξεως του 38% είναι αποτέλεσμα μίας παρατεταμένης υποχώρησης των δραστηριοτήτων της εταιρείας κυρίως λόγω του ανταγωνισμού. Ορισμένοι αναλυτές μάλιστα, χαρακτηρίζουν πλέον την Intel μια «διαλυμένη εταιρεία».

Στο πρώτο τρίμηνο του 2024, τα κέρδη προ φόρων και αποσβέσεων ύψους 1,8 δισ. δολαρίων σηματοδότησαν το δεύτερο χειρότερο ποσοστό πρώτου τριμήνου σε διάστημα 20ετίας και πλέον.

Το γεγονός ότι η Boeing κατέχει την 10η από την άλλη, δεν προκαλεί καμία έκπληξη. Τα χρηματιστηριακά της προβλήματα ξεκίνησαν από μία σειρά από βλάβες στα εμπορικά αεροσκάφη της που κορυφώθηκαν με ελέγχους από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και ακροάσεις στο Κογκρέσο, που απογοήτευσαν τους επενδυτές. Η Boeing βρίσκεται πλέον σε ένα πενταετές σερί αρνητικών κερδών.

Ολόκληρη η λίστα με τις 10 εταιρείες με τη χειρότερη απόδοση μετοχών για φέτος.

  1. Walgreens, με πτώση 52%
  2. Lululemon, με πτώση 42%
  3. Intel, με πτώση 38%
  4. EPAM Systems, με πτώση 37%
  5. Warner Bros. Discovery, με πτώση 35%
  6. Albemarle, με πτώση 33%
  7. Globe Life, με πτώση32%
  8. MarketAxess, με πτώση31%
  9. Paycom, με πτώση 31%
  10. Boeing, με πτώση 30%

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Samsung Electronics: Πήρε την ανιούσα η μετοχή μετά την ευοίωνη πρόβλεψη για το β' τρίμηνο

gazzetta
gazzetta reader insider insider