ΕΒΕΑ: Προώθηση των ελληνικών επιχειρήσεων στις ΗΠΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΕΒΕΑ: Προώθηση των ελληνικών επιχειρήσεων στις ΗΠΑ
Σειρά σημαντικών επαφών και συναντήσεων με αξιωματούχους και εκπροσώπους αμερικανικών επιχειρήσεων πραγματοποίησε η Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, κα Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου.

Σειρά σημαντικών επαφών και συναντήσεων με αξιωματούχους και εκπροσώπους αμερικανικών επιχειρήσεων πραγματοποίησε η Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, κα Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, συνοδευόμενη από τη Διευθύντρια Διεθνών Εμπορικών Σχέσεων ΕΒΕΑ, κα Ελένη Φώτη, στις 23-26 Ιουνίου, στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Στόχος των συναντήσεων ήταν η προώθηση των διεθνών συνεργασιών και η υποστήριξη των ελληνικών επιχειρήσεων στο άνοιγμά τους στην αγορά των ΗΠΑ.

Πιο συγκεκριμένα, το ΕΒΕΑ συμμετείχε στο 10th SelectUSA Investment Summit, το διεθνούς φήμης επενδυτικό συνέδριο, το οποίο πραγματοποιήθηκε μεταξύ 23 και 26 Ιουνίου στο National Harbor, στο Maryland, και ειδικότερα στο Gaylord National Resort and Convention Center.
Στις 24 Ιουνίου, η Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, συνοδευόμενη από τη Διευθύντρια Διεθνών Εμπορικών Σχέσεων ΕΒΕΑ, κα Ελένη Φώτη, συμμετείχε στις Β2Β συναντήσεις τριών ελληνικών επιχειρήσεων με εκπροσώπους μιας από τις μεγαλύτερες αμερικανικές πολυεθνικές εταιρείες λιανικού εμπορίου, της Walmart.

Οι συναντήσεις διοργανώθηκαν από το ΕΒΕΑ και το Γραφείο Ο.Ε.Υ. Ουάσιγκτον, στα κεντρικά γραφεία της πολυεθνικής Walmart, έχοντας στόχο την προώθηση των προϊόντων τους στην αμερικανική αγορά. Στις συναντήσεις, εκτός από τους εκπροσώπους των ελληνικών εταιρειών, συμμετείχε, επίσης, ο κ. Παναγιώτης Δερμεντζόγλου, Σύμβουλος ΟΕΥ Α΄, ενώ από πλευράς της Walmart ήταν ο κ. Seth Malley, Senior Vice President, Food, Walmart Sourcing, η κα Adrienne Freeman, Director, Merchandising (Food Division), η κα Gabriella Cox, Director, Merchandising (Food Division) και η κα Sarah Thorn, Group Director, Global Government Affairs. Στις συζητήσεις που ακολούθησαν, η Πρόεδρος του ΕΒΕΑ προσκάλεσε τους εκπροσώπους της Walmart τον προσεχή Νοέμβριο στην Ελλάδα, προτείνοντας τη διοργάνωση Β2Β συναντήσεων με ελληνικές επιχειρήσεις στο ΕΒΕΑ και στη συνέχεια πραγματοποίηση επισκέψεων στα εργοστάσιά τους.

Στις 26 Ιουνίου, η Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, σε εκδήλωση του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Ουάσινγκτον συναντήθηκε με Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και συζήτησαν για τους πιθανούς τρόπους συνεργασίας με σκοπό την προώθηση των συνεργειών μεταξύ των επιχειρήσεων – μελών των Επιμελητηρίων των δύο χωρών.

Την ίδια μέρα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο World Trade Center Washington, DC-WTCDC, με τους κ. Nimal Aluthgama, Assistant Director, κα Monica Howell, Senior Sales Manager, κα Sasha Jones Sales Manager και κα Leigh Bethea, Event Planning Manager. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, διερευνήθηκαν οι τρόποι με τους οποίους το Κέντρο, ως παγκόσμιος κόμβος του διεθνούς εμπορίου, μπορεί να βοηθήσει τις εξωστρεφείς ελληνικές επιχειρήσεις να δικτυωθούν με τις 750.000 συνεργαζόμενες επιχειρήσεις σε 330 εμπορικά κέντρα, σε περισσότερες από 100 χώρες, καθώς και η δυνατότητα πραγματοποίησης επιχειρηματικής αποστολής εκεί.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στην Ουάσινγκτον με την Πρόεδρο του United Nations Association of the National Capital Area (UNA-NCA), κα Paula Boland.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Οικονόμου: Δεσμευόμαστε ότι το τρένο θα γίνει ένα αξιόπιστο μέσο μεταφοράς

ΕΡΓΟΣΕ: Σε πλήρη εξέλιξη τα έργα εκσυγχρονισμού του εθνικού σιδηροδρομικού δικτύου

Στις 8 Αυγούστου προσφορές για το αρδευτικό ΣΔΙΤ αξίας 107 εκατ. σε Λάρισα – Καρδίτσα

gazzetta
gazzetta reader insider insider