Revolut: O CEO της εταιρείας πουλάει μετοχές αξίας 500 εκατ. δολαρίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Revolut: O CEO της εταιρείας πουλάει μετοχές αξίας 500 εκατ. δολαρίων
Το 2023 η βρετανική εταιρεία fintech πραγματοποίησε κέρδη ρεκόρ προ φόρων, ύψους 438 εκατομμυρίων λιρών.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της βρετανικής εταιρείας fintech Revolut, Νικολάι Στορόνσκι, θα εξαργυρώσει μέρος του μεριδίου του στην εταιρεία αξίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, ως μέρος μιας πώλησης μετοχών συνολικής αποτίμησης 500 εκατομμυρίων δολαρίων, ανέφερε την Κυριακή το Sky News.

Οι Financial Times ανέφεραν τον περασμένο μήνα ότι η εφαρμογή ψηφιακής χρηματοδότησης αποτιμάται σε πιθανώς περισσότερα από 40 δισεκατομμύρια δολάρια. Το μέγεθος του μεριδίου της Στορόνσκι στην εταιρεία δεν έχει αποσαφηνιστεί.

Το Reuters επικοινώνησε με την Revolut, η οποία αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα του Sky News. Η εταιρεία έχει θέσει ως στόχο της την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο, αλλά ο προσωρινός οικονομικός της διευθυντής, Βίκτορ Στίνγκα, αρνήθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα να σχολιάσει οποιοδήποτε χρονοδιάγραμμα για δημόσια εγγραφή.

Η Revolut πραγματοποίησε κέρδη ρεκόρ προ φόρων, ύψους 438 εκατομμυρίων λιρών (553,8 εκατομμυρίων δολαρίων) το 2023, λόγω της ισχυρής αύξησης των χρηστών και των αυξανόμενων εσόδων από τόκους, με την εταιρεία να θέλει να εδραιώσει τη θέση της ως η πιο πολύτιμη startup της Ευρώπης.

Η βιομηχανία fintech της Βρετανίας αντιμετώπισε κρίση χρηματοδότησης τα τελευταία χρόνια, καθώς οι επενδυτές έχουν γίνει πιο δύσπιστοι για τις υψηλές αποτιμήσεις της εποχής της πανδημίας και ασκούν πίεση στις εταιρείες να γίνουν κερδοφόρες. Η Revolut έχει υποβάλει αίτηση για άδεια τραπεζικής στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά τρία χρόνια μετά εξακολουθεί να περιμένει έγκριση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider