Netcompany - Intrasoft: Ανεκτέλεστο 1 δισ. ευρώ και σχέδια για νέες λύσεις και νέες αγορές

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Netcompany - Intrasoft: Ανεκτέλεστο 1 δισ. ευρώ και σχέδια για νέες λύσεις και νέες αγορές
Netcompany - Intrasoft
Οι επιδόσεις του 2023 για την Netcompany - Intrasoft, η πορεία και οι στόχοι του 2024 και τα σχέδια για την συνέχεια.

Σχέδια για ακόμα ισχυρότερη ανάπτυξη αλλά και ακόμα περισσότερα έργα πληροφορικής- δημόσιου κι ιδιωτικού τομέα - σε υφιστάμενες και νέες αγορές, καταστρώνει η Netcompany - Intrasoft, με «δύναμη πυρός» το ανεκτέλεστο ύψους 950 εκατ. ευρώ και πλέον.

Τα μεγέθη του 2023 και η αύξηση του εργατικού δυναμικού

Η ελληνική θυγατρική, που πέρασε στον ομίλο πληροφορικής της Δανίας, πριν από περίπου 3 χρόνια όταν η Intrasoft International σε ένα από τα μεγαλύτερα deals του κλάδου της Πληροφορικής εξαγοράστηκε από τον όμιλο της Netcompany αναπτύσσεται ήδη με αρκετά γρήγορους ρυθμούς. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της, Αλέξανδρος Μάνος σε ενημερωτική συνάντηση που είχε με τους δημοσιογράφους, ο όμιλος έκλεισε το 2023 με τζίρο 850 εκατ. ευρώ και ρυθμό ανάπτυξης κοντά στο +11%. Παράλληλα τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 20% φτάνοντας τα 283 εκατ. ευρώ.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο όμιλος έχει προχωρήσει και σε αύξηση του εργατικού της δυναμικού το οποίο στο τέλος του 2023 αριθμούσε περί τα 3.600 άτομα με τη συντριπτική πλειοψηφία αυτών να βρίσκεται στην Ελλάδα, στα γραφεία που διατηρεί η επιχείρηση σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα. Μόνο πέρυσι μάλιστα οι προσλήψεις στις οποίες προχώρησε η ελληνική θυγατρική έφθασαν στις 630, ενώ στο πρώτο μισό του 2024 έχουν γίνει άλλες 256, με τις ανοιχτές θέσεις που υπάρχουν διαθέσιμες αυτή την περίοδο να φτάνουν τις 253

Οι προοπτικές για το 2024 και το υψηλό ανεκτέλεστο

Η ανοδική πορεία συνεχίζεται και το τρέχον έτος διατηρώντας μάλιστα διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης, παρότι, σύμφωνα με τα στελέχη της εταιρείας, οι θεαματικές επιδόσεις του προηγούμενου έτους είναι δύσκολο να επαναληφθούν. Ο πήχης των εσόδων του Ομίλου, έχει τοποθετηθεί στα 1,25 δισ. ευρώ μέχρι το 2026 με την ελληνική θυγατρική να αναμένεται να συμβάλλει αισθητά σε αυτή την προσπάθεια.

Στο αναπτυξιακό «οπλοστάσιό» της άλλωστε διαθέτει σήμερα ανεκτέλεστο υπόλοιπο ύψους 950 εκατ. ευρώ και πλέον, το οποίο αφορά έργα της ΕΕ, ενώ ένα μεγάλο τμήμα - κοντά στα 150 εκατ. ευρώ - προκύπτει από τα έργα που έχει αναλάβει να υλοποιήσει για το ελληνικό Δημόσιο πολλά εκ των οποίων χρηματοδοτούνται και από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ειδικά για τα τελευταία και δεδομένων των σφιχτών χρονοδιαγραμμάτων, ο επικεφαλής της Netcompany - Intrasoft επεσήμανε ότι οι προθεσμίες υλοποίησης θα επιτευχθούν στις περισσότερες των περιπτώσεων, εκτός από κάποια έργα - περιορισμένου αριθμού - που παρατηρούνται καθυστερήσεις και η κατάσταση είναι περίπλοκη. Σε αυτό το πλαίσιο δε, ανέφερε ότι πέρα από τις καθυστερήσεις στην υλοποίηση παρατηρούνται και ορισμένες καθυστερήσεις που αφορούν προκαταβολές αλλά και τις πληρωμές για την ολοκλήρωση μέρους ενός έργου για έργα του Δημόσιου Τομέα που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Οι πυλώνες ανάπτυξης της Netcompany - Intrasoft

Όσο για τους πυλώνες ανάπτυξης παραμένουν ίδιοι, με βασικό στόχο η Netcompany - Intrasoft να διατηρήσει την ηγετική της θέση σε χώρες όπως η Δανία και η Ελλάδα αλλά και να ενισχύσει τα μερίδιά της σε χώρες όπως η Βρετανία και άλλες Σκανδιναβικές, κερδίζοντας μια θέση στην πρώτη τριάδα των πιο δραστήριων εταιρειών πληροφορικής.

Επιδίωξη της είναι αφενός η ενίσχυση της παρουσία της στον ιδιωτικό τομέα και αφετέρου η αξιοποίηση των προϊόντων που έχει αναπτύξει ο όμιλος στο πλαίσιο διαφόρων έργων, όπως για παράδειγμα, η λύση Ermis για τα τελωνεία, το Solon Tax για τις εφορίες, το Lumenus για τον τομέα της συμμόρφωσης και το Pulse για τη διαχείριση και παρακολούθηση περιουσιακών στοιχείων σε πραγματικό χρόνο.

Ενδιαφέρον υπάρχει και για την εντατικοποίηση της παρουσίας της στην ψηφιακή τραπεζική μέσα από τη λύση EUDI wallet, το ευρωπαϊκό ψηφιακό πορτοφόλι που έχει αναλάβει να δημιουργήσει έως και λύσεις για μικροδάνεια ή υλοποιήσεις όπως το Payzy της Cosmote.

Τα παραπάνω προϊόντα μάλιστα θα χρησιμοποιηθούν και για την είσοδο της εταιρείας σε αγορές όπου μέχρι πρότινος ο όμιλος δεν έχει παρουσία, όπως αυτή της Γερμανίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Netcompany-Intrasoft: Μνημόνιο συνεργασίας με το ΠΜΣ «Πληροφοριακά συστήματα & Υπηρεσίες» του Πανεπιστημίου Πειραιώς

Netcompany-Intrasoft: Παρουσιάστηκε στον Πρωθυπουργό ο Ενιαίος Ψηφιακός Χάρτης του ΤΕΕ

H Netcompany εκσυγχρονίζει το κεντρικό φορολογικό σύστημα της Σουηδίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider