Μαρινόπουλος: Ανανέωσε τη συνεργασία με τα Starbucks ως το 2033

Μαρίνα Φούντα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μαρινόπουλος: Ανανέωσε τη συνεργασία με τα Starbucks ως το 2033
Η συνεργασία Μαρινόπουλου – Starbucks έχει ξεκινήσει το 2002

Για τους περισσότερους η επωνυμία Μαρινόπουλος έχει ταυτιστεί με τον επί σειρά ετών μεγαλύτερο λιανεμπορικό όμιλο στην Ελλάδα. Κι όμως το αποτύπωμα του ομίλου στις επιχειρηματικές εξελίξεις της χώρας είναι ακόμη ζωντανό, δεδομένου ότι αναπτύσσει το franchise της αλυσίδας Starbucks.

Μάλιστα, η συνεργασία των δύο πλευρών ανανεώθηκε για μια δεκαετία ακόμη και δη έως το 2033.

Νέα δεκαετής σύμβαση

Όπως επισημαίνεται στις τελευταίες οικονομικές καταστάσεις της Μαρινόπουλος Εταιρεία Καφέ Μονοπρόσωπη ΑΕΕ, οι οποίες καταχωρήθηκαν στο ΓΕΜΗ χθες και αφορούν στη χρήση 2022, «στις 30 Ιουνίου 2023 υπογράφτηκε νέα δεκαετής σύμβαση δικαιόχρησης (franchise agreement) με τον υφιστάμενο δικαιοπάροχο», ήτοι τη Starbucks. Πρόκειται για μια συνεργασία που έχει ξεκινήσει το 2002 και από τότε συνεχίζεται αδιάλειπτα.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της Μαρινόπουλος Εταιρεία Καφέ «η εν λόγω σύμβαση εξασφαλίζει για μια δεκαετία την περαιτέρω ανάπτυξη των εργασιών και του δικτύου της εταιρείας».

Όπως δε προκύπτει από την οικονομική έκθεση, έως τα τέλη 2022, η εταιρεία διατηρούσε συνολικά 27 υποκαταστήματα λιανικής πώλησης καφέ.

Αύξηση κύκλου εργασιών, συρρίκνωση ζημιών

Για τη χρήση 2022, η εταιρεία ανακοίνωσε αύξηση του καθαρού κύκλου εργασιών κατά 38,8% στα 20,30 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον κύκλο εργασιών των 14,62 εκατ. ευρώ στην αμέσως προηγούμενη χρήση, ενώ το μεικτό περιθώριο κέρδους μειώθηκε σε 69,4% σαν ποσοστό των πωλήσεων.

Τα κέρδη EBITDA διαμορφώθηκαν στα 4,72 εκατ. ευρώ, αυξημένα σε σχέση με το 2021 «επιτρέποντας στην εταιρεία να κλείνει παλαιές οφειλές».

Το καθαρό μετά φόρων αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε ζημιές ύψους 483.273 ευρώ, μειωμένες έναντι της προηγούμενης χρήσης.

Ο συνολικός δανεισμός αυξήθηκε κατά 1,56 εκατ. ευρώ λόγω κεφαλαιοποίησης μη εξυπηρετούμενων τόκων και ανέρχεται στο συνολικό ύψος των 27,7 εκατ. ευρώ. Κατά την 31η Δεκεμβρίου 2022, η καθαρή θέση της εταιρείας παρέμενε αρνητική και ανερχόταν σε 35,98 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, στη χρήση 2022 δρομολογήθηκαν επενδύσεις σε πάγιο εξοπλισμό και σε διαμορφώσεις καταστημάτων και οι οποίες ανήλθαν σε 647.617 ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Έρχεται αποτιμητής για το mega τουριστικό ακίνητο «Καραθώνα» των 1.900 στρεμμάτων στο Ναύπλιο

Τρόφιμα - ποτά: Οι εταιρείες που αναζητούν «λευκό ιππότη» - Tο μεγάλο στοίχημα της επανεκκίνησής τους

Ακίνητα: Προχωρά μεγάλη επένδυση στον κλάδο logistics στον Ασπρόπυργο

gazzetta
gazzetta reader insider insider