PepsiCo: Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τα κέρδη, αλλά η ζήτηση συνεχίζει να μειώνεται

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
PepsiCo: Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τα κέρδη, αλλά η ζήτηση συνεχίζει να μειώνεται
Μικτά αποτελέσματα ανακοίνωσε η PepsiCo για το δεύτερο τρίμηνο την Πέμπτη, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών.

Μικτά αποτελέσματα ανακοίνωσε η PepsiCo για το δεύτερο τρίμηνο την Πέμπτη, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών, ωστόσο η μείωση της ζήτησης συνεχίζει να πληγώνει την εταιρεία.

Πιο αναλυτικά, ο κολοσσός των αναψυκτικών, ανακοίνωσε προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή 2,28 δολάρια έναντι 2,16 δολάρια της εκτίμησης. Τα καθαρά κέρδη β' τριμήνου ήταν ύψους 3,08 δισ. δολαρίων, ή 2,23 δολ. ανά μετοχή, από 2,75 δισ. δολ. ή 1,99 δολ. ανά μετοχή, ένα χρόνο νωρίτερα. ΄Όσο αφορά τα έσοδα, ήταν 22,5 δισ. δολάρια έναντι 22,57 δισ. δολάρια που ήταν αναμενόμενα.

Τα οργανικά έσοδα της εταιρείας, που δεν περιλαμβάνουν εξαγορές, εκποιήσεις και συναλλαγματικές αλλαγές, αυξήθηκαν 1,9% για το τρίμηνο, τροφοδοτούμενα από τις διεθνείς δραστηριότητες της Pepsi.

Οι καθαρές πωλήσεις αυξήθηκαν σχεδόν 1% στα 22,5 δισ. δολάρια. Σε παγκόσμιο επίπεδο ωστόσο, ο όγκος των πωλήσεων μειώθηκε κατά 3% το δεύτερο τρίμηνο, το όγδοο συνεχόμενο τρίμηνο που καταγράφει πτώση.

Οι μετοχές της εταιρείας υποχωρούν περισσότερο από 2% στις προκαταρκτικές συναλλαγές

Η εταιρεία δυσκολεύτηκε στην εγχώρια αγορά των ΗΠΑ, κυρίως από τις ανακλήσεις προϊόντων και την συρρίκνωση της ζήτησης. Όπως ανέφερε στέλεχος της εταιρείας, οι καταναλωτές έχουν αποκτήσει μεγαλύτερη συνείδηση ​​της αξίας και μετά από αρκετά χρόνια αυξήσεων των τιμών, στρέφονται σε φθηνότερες επιλογές ιδιωτικής ετικέτας.

Η μονάδα αναψυκτικών της Pepsi, το βασικό αντικείμενο της εταιρείας μειώθηκε στη Βόρεια Αμερική κατά 3%, ενώ ο όγκος πωλήσεων των σνανκς Frito-Lay μειώθηκε κατά 4%, πληγώνοντας τα αποτελέσματα.

Η Quaker Foods North America είδε τον όγκο πωλήσεων να μειώνεται κατά 17% το τρίμηνο, καθώς το τμήμα συνεχίζει να αντιμετωπίζει τις επιπτώσεις που σχετίζονται με ανακλήσεις για πιθανή μόλυνση από σαλμονέλα που εκδόθηκαν τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο. Η Pepsi αναμένει ότι ο όγκος του τμήματος θα βελτιωθεί το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Άνοδος στις πωλήσεις της Stellantis στις ευρωπαϊκές αγορές το πρώτο εξάμηνο

Galaxy Z Fold6 & Z Flip6: Αποκαλυπτήρια για τα νέα foldable και το πρώτο ultra watch της Samsung - Pics

Κομισιόν: Μεγάλη η ανάγκη για χρηματοδότηση της παιδείας – Τι συμβαίνει στην Ελλάδα

gazzetta
gazzetta reader insider insider