Galaxy Z Fold6 & Z Flip6: Αποκαλυπτήρια για τα νέα foldable και το πρώτο ultra watch της Samsung - Pics

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Galaxy Z Fold6 & Z Flip6: Αποκαλυπτήρια για τα νέα foldable και το πρώτο ultra watch της Samsung - Pics
Τα νέα αναδιπλούμενα smartphones, Galaxy Z Fold6 & Z Flip6, που παρουσίασε η Samsung στο Παρίσι- Χαρακτηριστικά και τιμές

Αποστολή στο Παρίσι

Στην πόλη του φωτός, οι οποία ετοιμάζεται πυρετωδώς για να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2024, έλαβε χώρα η επίσημη πρώτη παρουσίαση των νέων foldable μοντέλων της Samsung αλλά και του πρώτου ultra έξυπνου ρολογιού που λανσάρει στη μέχρι σήμερα πορεία της. Πριν από λίγη ώρα στο Παρίσι, η Samsung παρουσίασε τα νέα Samsung Galaxy Z Fold6 και Z Flip6, τα οποία υπόσχονται να ενισχύσουν την παραγωγικότητα και την δημιουργικότητα των χρηστών με την βοήθεια του ΑΙ που αναβαθμίζει το software.

Συγκεκριμένα τόσο στο νέο Fold όσο και στο νέο Flip μπορούν:

  • να προσφέρουν έτοιμες απαντήσεις αλλά και σύνταξη μηνυμάτων ανάλογη με τον εκάστοτε χρήστη χάρη στο chat assist
  • να μεταφράζουν σε πραγματικό χρόνο κατά την διάρκεια τηλεφωνικών κλήσεων σε 66 γλώσσες, εκτός όμως από τα ελληνικά, χάρη στο Live Translate
  • να επεξεργάζονται φωτογραφίες έξυπνα προσθαφαιρώντας στοιχεία χάρη στο Photo Assist
  • να βελτιώνουν αυτόματα τις λήψεις φωτογραφίας χάρη στο zoom

Σε επίπεδο hardware ωστόσο δεν υπήρξε κάποια θεαματική διαφορά αλλά αισθητικές και πρακτικές βελτιώσεις - όπως το βάρος και οι διαστάσεις- που φιλοδοξούν να κάνουν την εμπειρία καλύτερη.

Samsung Galaxy Z Flip6: Το ισχυρό μικρό

Η νέα πρόταση της Samsung στον τομέα των pocket αναδιπλούμενων τηλεφώνων ακούει στο όνομα Galaxy Z Flip6 και υπόσχεται αντοχή και λειτουργικότητα.

Το ήδη δημοφιλές τηλέφωνο, το οποίο αντιπροσωπεύει το 60% των πωλήσεων της εταιρείας, με τις βελτιώσεις που φέρνει στην 6η έκδοση του επιχειρεί να προσελκύσει ακόμα περισσότερους φανατικούς. Χαρακτηριστικό στοιχείο του στο clamshell smartphone οι δύο οθόνες του, οι οποίες αν και δεν έχουν αυξηθεί σε μέγεθος, προσφέρουν περισσότερες επιλογές προσωποποίησης για κάθε χρήστη.

Με τον εμπλουτισμό των widgets στο Flex Window (εξωτερική οθόνη) του η συσκευή πλέον δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να κάνει περισσότερες λειτουργίες χωρίς να χρειάζεται να ανοίξει την συσκευή του γεγονός που μέτρα θετικά και στην αυτονομία της συσκευής, η οποία έχει ενισχυθεί χάρη στην μπαταρία χωρητικότητας 4.000 mAh. Σημειωτέον, ότι το νέο ακόμα γρήγορη ενσύρματη φόρτιση καθώς και ασύρματη φόρτιση. αξίζει να σημειωθεί ότι το νέο Flip υποστηρίζει γρήγορη ενσύρματη φόρτιση καθώς και ασύρματη φόρτιση.

Στα χαρακτηριστικά του αξίζει να αναφερθεί ότι και οι δύο οθόνες υποστηρίζουν HDR10+, προσφέροντας ζωντανά χρώματα και βελτιωμένη αντίθεση ενώ συναντώνται βελτιώσεις και στην αναδιπλούμενη οθόνη με την Samsung να εξαφανίζει πρακτικά το κενό που δημιουργείται όταν η οθόνη είναι διπλωμένη. Στο εσωτερικό του το Galaxy Z Flip6 εξοπλίζεται με τον επεξεργαστή Snapdragon 8 Gen 3 για Galaxy με τεχνολογία 4nm, που συνοδεύεται από 12 GB μνήμης RAM LPDDR5X.

Το νέο μοντέλο κυκλοφορεί με αποθηκευτικό χώρο 256 GB ή 512 GB UFS 4.0, χωρίς δυνατότητα επέκτασης μέσω κάρτας microSD. Τα παραπάνω χαρακτηριστικά συνδυάζονται με ένα νέο σύστημα ψύξης για καλύτερη διαχείριση της θερμότητας ακόμα και σε απαιτητικές εργασίες όπως το gaming ή η επεξεργασία βίντεο.

Μια σημαντική αναβάθμιση υπάρχει και στο κεντρικό σύστημα καμερών με την κύρια κάμερα να διαθέτει πλέον έναν αισθητήρα 50 MP (από τα 12MP) με οπτική σταθεροποίηση εικόνας (OIS) και μέγεθος pixel 2.0μm, προσφέροντας βελτιωμένη απόδοση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και μεγαλύτερη λεπτομέρεια στις λήψεις.

Η υπερευρυγώνια κάμερα παραμένει στα 12 MP με γωνία θέασης 123°

Για selfies, υπάρχει μια εμπρόσθια κάμερα 10 MP, η οποία μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί όταν η συσκευή είναι κλειστή μέσω της εξωτερικής οθόνης. Η κυκλοφορία του Galaxy Z Flip6 ξεκινάει στις 24 Ιουλίου σε τέσσερα χρώματα: Silver Shadow, Κίτρινο, Μπλε και Mint και με τις ίδιες τιμές του περσινού μοντέλου: 1249 ευρώ για την έκδοση των 256GB και 1369 ευρώ για εκείνη των 512GB.

Galaxy Z Fold6: Η νέα πρόταση για τους power users

Με ανανεωμένη εμφάνιση και στην εργονομία στις 24 Ιουλίου θα κυκλοφορήσει και η ναυαρχίδα του κορεάτικου κολοσσού Galaxy Z Fold6. Το νέο μοντέλο έχει βάρος μόλις 239 γραμμάρια με μικρότερο πάχος από 0,5 έως 1,2 χιλιοστά (ανοιχτή ή κλειστή θέση). Το πλαίσιο είναι κατασκευασμένο από ενισχυμένο αλουμίνιο Armor Aluminum, ενώ το μπροστινό και πίσω μέρος προστατεύονται από Corning Gorilla Glass Victus 2, για αυξημένη αντοχή στις γρατσουνιές και τις πτώσεις. Άλλωστε η συγκεκριμένη σειρά ξεχωρίζει μεταξύ των ανταγωνιστών στα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.

Σε επίπεδο οθονών η Samsung έχει ενισχύσει την φωτεινότητά τους κατά 48,5% - φθάνει πλέον τα 2600 nits- ενώ και η εσωτερική οθόνη υποστηρίζει το S Pen, για πρόσθετες δυνατότητες όπως χειρόγραφες σημειώσεις και σχέδια. Στον πυρήνα του το τηλέφωνο φορά επεξεργαστή Snapdragon 8 Gen 3 για Galaxy, κατασκευασμένος με τεχνολογία 4nm ενώ σε σχέση με τον προκάτοχό του υπόσχεται 42% καλύτερες επιδόσεις στην NPU, 25% στη GPU και 18% στη CPU. Το νέο μοντέλο διαθέτει 12 GB μνήμης RAM LPDDR5X όπως και πέρσι και επιλογές αποθηκευτικού χώρου 256 GB, 512 GB ή 1 TB UFS 4.0, χωρίς δυνατότητα επέκτασης μέσω κάρτας microSD.

Όπως και στο μικρότερο Flip, έτσι και στο νέο Fold η Samsung ενσωματώνει ένα σύστημα ψύξης που είναι 1.6 φορές μεγαλύτερο από το προηγούμενο μοντέλο. Η μπαταρία παραμένει με χωρητικότητα 4400 mAh, προσφέροντας έως 23 ώρες αναπαραγωγής βίντεο ή 76 ώρες αναπαραγωγής ήχου και υποστηρίζεται και εδώ γρήγορη ασύρματη φόρτιση και Wireless PowerShare για φόρτιση και άλλων συσκευών.

Όσο για τις κάμερες δεν έχουν διάφορες σε σχέση με το περσινό μοντέλο. Η κύρια κάμερα διαθέτει αισθητήρα 50 MP με οπτική σταθεροποίηση εικόνας (OIS) και μέγεθος pixel 1.0μm και συνοδεύεται από μια υπερευρυγώνια κάμερα 12 MP με γωνία θέασης 123° και ένα τηλεφακό 10 MP με 3x οπτικό ζουμ. Η εμπρόσθια κάμερα είναι 10 MP, ενώ υπάρχει και μια κάμερα κάτω από την οθόνη (UDC) 4 MP για λήψη selfies όταν η συσκευή είναι ανοιχτή.

Ωστόσο η συσκευή διαθέτει το ProVisual Engine που βελτιώνει την ποιότητα των φωτογραφιών και των βίντεο ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.
Ημερομηνία κυκλοφορίας του Samsung Galaxy Z Fold6 είναι η 24η Ιουλίου, με την αρχική έκδοση των 256GB να κοστίζει 2099 ευρώ, εκείνη των 512GB, 2199 ευρώ και εκείνη του 1ΤΒ, 2439 ευρώ.

Το πρώτο Galaxy Watch Ultra

Συνδυάζοντας ανθεκτικότητα και προηγμένες λειτουργίες fitness για όσους εξασκούνται σε εξωτερικούς χώρους το Galaxy Watch Ultra έχει σχεδιαστεί για να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πιο απαιτητικών χρηστών. Με πορτοκαλί σχεδιασμό και ξεφεύγοντας από τον συνηθισμένο κυκλικό σχεδιασμό, σήμα κατατεθέν της Samsung, το νέο ρολόι εκφράζει σύμφωνα με την εταιρεία θετική ενέργεια και γίνεται άμεσα αναγνωρίσιμο.

Από τιτάνιο υψηλής ποιότητας, με αντοχή στο νερό σε βάθος ωκεανού (10ATM & IPx8), ανθεκτικότητα στη σκόνη (IP6X), και συμμόρφωση με τα πρότυπα στρατού των ΗΠΑ (810H) το κορυφαίο Galaxy Watch υπόσχεται ανθεκτικότητα χωρίς να θυσιάζει την κομψότητα. Επιπλέον μπορεί να λειτουργήσει σε ακραίες θερμοκρασίες από -20°C έως 55°C.

Στα λοιπά χαρακτηριστικά του μπορούν να συμπεριληφθούν οι εναλλαγές στις προσόψεις του ρολογιού για ημέρα και νύχτα, με την νυχτερινή λειτουργία να είναι αυτοματοποιημένη και να υπόσχεται αναγνωσιμότητα ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Ο πυρήνας του δε, περιλαμβάνει μια νέα πλατφόρμα που βασίζεται στον πρώτο επεξεργαστή 3nm για smartwatch, το Exynos W1000, κατασκευής Samsung, τον οποίο συνδυάζει με ένα ολοκαίνουριο σύστημα Dual GPS (L1 + L5) για βελτιωμένες αποδόσεις και ακρίβεια στον εντοπισμό θέσης.

Χάρη στον αισθητήρα BioActive δεύτερης γενιάς προσφέρει πλήρη έλεγχο της καρδιακής λειτουργίας - ενημέρωση καρδιακού ρυθμού, ειδοποιώντας τους χρήστες αν ο ρυθμός ηρεμίας παραμένει εκτός φυσιολογικού εύρους για 10 λεπτά αλλά και λειτουργία IHRN για ανίχνευση και ειδοποίηση ακανόνιστου καρδιακού ρυθμού- ηλεκτροκαρδιογράφημα (ECG) και ανίχνευση κολπικής μαρμαρυγής (AFib).

Διαθέτει ακόμα προηγμένη αναγνώριση έμμηνου ρύσης, χρησιμοποιώντας εγκεκριμένο αλγόριθμο από το FDA της Natural Cycles για να προβλέπει περιόδους βάσει της θερμοκρασίας του δέρματος και να παρέχει εκτιμήσεις ωορρηξίας. Το ρολόι διαθέτει Quick Button για γρήγορη και ακριβή χρήση κατά τη διάρκεια της άσκησης ενώ υπάρχει και δυνατότητα σειρήνας έκτακτης ανάγκης στα 85dB που μπορεί να ακουστεί σε απόσταση έως 180 μέτρων.

Το νέο ισχυρό ρολόι της Samsung προσφέρει μπαταρία με χωρητικότητα 590mAh, για αυτονομία έως και 48 ώρες, ενώ σε λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας φτάνει σύμφωνα με την εταιρεία τις 100 ώρες. Όσο για την εμφάνιση του ρολογιού χάρη στο σύστημα Dynamic Lug τα λουράκια αλλάζουν με ένα κλικ.

Αξίζει να σημειωθεί δε ότι και εδώ η εταιρεία χρησιμοποιεί το Galaxy AI προσφέροντας ακριβή ανάλυση ύπνου, για όλα τα στάδια και λειτουργία Energy Score αξιολογεί την καθημερινή κατάσταση του χρήστη ώστε να προγραμματίζει τις δραστηριότητες του. Χάρη στην τεχνολογία WNR (Wind Noise Reduction) και στην τεχνητή νοημοσύνη είναι βελτιωμένη και η ποιότητα των των κλήσεων σε εξωτερικούς χώρους.
Το Galaxy Watch Ultra θα κυκλοφορήσει στη χώρα μας στις 24 Ιουλίου με τιμή 699€.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider