Ericsson: Μικρότερη των αρχικών εκτιμήσεων η πτώση στα έσοδα - Ράλι 8% για τη μετοχή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ericsson: Μικρότερη των αρχικών εκτιμήσεων η πτώση στα έσοδα - Ράλι 8% για τη μετοχή
Πτώση μικρότερη των αρχικών εκτιμήσεων στα έσοδα του β' τριμήνου ανακοίνωσε σήμερα η Ericsson, με την ανάπτυξη της εταιρείας στη Βόρεια Αμερική να έχει συμβάλλει σημαντικά σε αυτήν την μη αναμενόμενη ανατροπή. 

Σημαντικά κέρδη ως και 8% καταγράφει την Παρασκευή η μετοχή της Ericsson στις συναλλαγές του Χρηματιστηρίου της Στοκχόλμης, καθώς η σουηδική εταιρεία δικτύων και τηλεπικοινωνιών είδε τα έσοδα β' τριμήνου να μειώνονται λιγότερο από τις αρχικές εκτιμήσεις, λαμβάνοντας ώθηση από τις επιδόσεις της στην Βόρεια Αμερική.

Ειδικότερα, τα έσοδα της Ericsson μειώθηκαν κατά 7% στα 59,9 δισ. σουηδικές κορώνες (5,69 δισ. δολάρια), ξεπερνώντας ωστόσο τις εκτιμήσεις των αναλυτών που ανέμεναν έσοδα ύψους για 58,3 δισ. σουηδικών κορωνών. Στη Βόρεια Αμερική, τα έσοδα σημείωσαν αύξηση κατά 14%.

Το προσαρμοσμένο μικτό περιθώριο κέρδους του ομίλου διευρύνθηκε στο 43,9% από 38,3% ένα χρόνο νωρίτερα, καθώς οι πωλήσεις μετατοπίζονται από την αγορά της Ινδίας σε αυτή των ΗΠΑ.

Η εταιρεία κατέγραψε επίσης προσαρμοσμένη ζημία ύψους 11,9 δισ. σουηδικών κορωνών έναντι κέρδους 2,8 δισ. σουηδικών κορωνών ένα χρόνο νωρίτερα, αντανακλώντας μια απομείωση που κατέγραψε από την εξαγορά της Vonage.

«Αναμένουμε ότι οι συνθήκες της αγοράς θα παραμείνουν δύσκολες και γεμάτες προκλήσεις και φέτος, καθώς ο ρυθμός των επενδύσεων στην Ινδία έχει επιβραδυνθεί, ωστόσο οι πωλήσεις μας θα επωφεληθούν κατά το δεύτερο εξάμηνο από τις παραδόσεις συμβολαίων στη Βόρεια Αμερική», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Börje Ekholm.

Παράλληλα, τόσο η Ericsson όσο και η ανταγωνίστριά της Nokia αναγκάστηκαν να προβούν στην περικοπή χιλιάδων θέσεων εργασίας λόγω της μικρότερης ζήτησης εξοπλισμού τηλεπικοινωνιών 5G.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωαγορές: Σε υψηλό ενός μήνα ο Stoxx 600 - «Άλμα» για την Ericsson

Delta: Πρόβλεψη για τριμηνιαία έσοδα - ρεκόρ αλλά κάτω από τις προβλέψεις - Πιέσεις για τη μετοχή

gazzetta
gazzetta reader insider insider