Attica Group: «Ναι» σε διανομή μερίσματος 0,07 ευρώ ανά μετοχή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Attica Group: «Ναι» σε διανομή μερίσματος 0,07 ευρώ ανά μετοχή
Το «πράσινο φως» για διανομή μερίσματος 0,07 ευρώ ανά μετοχή άναψε η Attica Group από κέρδη προηγούμενων χρήσεων και από τα κέρδη χρήσεως 2023 της εταιρίας

Το «πράσινο φως» για διανομή μερίσματος 0,07 ευρώ ανά μετοχή άναψε η Attica Group από κέρδη προηγούμενων χρήσεων και από τα κέρδη χρήσεως 2023 της εταιρίας, συνολικού ποσού ύψους ευρώ 17.021.493,51, με απόφαση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της εταιρίας στις 12 Ιουλίου 2024, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.

Το ποσό προέρχεται από ναυτιλιακά έσοδα, δεν υπόκειται σε φορολόγηση και θα αποδοθεί ως καθαρό ποσό στους δικαιούχους. Σύμφωνα με την απόφαση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης, δικαιούχοι της ως άνω διανομής, βάσει του κανόνα προσδιορισμού δικαιούχων, είναι οι εγγεγραμμένοι στο
Σύστημα Άυλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.) επενδυτές κατά την Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024.

Από την Παρασκευή 19 Ιουλίου, οι μετοχές θα είναι διαπραγματεύσιμες στο Χρηματιστήριο Αθηνών, χωρίς το δικαίωμα είσπραξης αυτής της χρηματικής διανομής. Παράλληλα, η εισηγμένη επισημαίνει πως η καταβολή του μερίσματος στους δικαιούχους θα ξεκινήσει την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024 και θα πραγματοποιηθεί μέσω της Τράπεζας Πειραιώς:

  1. Μέσω των Συμμετεχόντων των δικαιούχων στο Σ.Α.Τ. (Τράπεζες, θεματοφύλακες και χρηματιστηριακές εταιρείες), σύμφωνα με τον ισχύοντα Κανονισμό Λειτουργίας της ΕΛ.Κ.Α.Τ. και τις σχετικές αποφάσεις της ATHEXCSD.
  2. Ειδικά στις περιπτώσεις της χρηματικής καταβολής σε κληρονόμους θανόντων δικαιούχων, των οποίων οι τίτλοι τηρούνται στον Ειδικό Λογαριασμό της Μερίδας τους στο Σ.Α.Τ., υπό το χειρισμό της ATHEXCSD, η διαδικασία πληρωμής του ποσού του μερίσματος θα διενεργείται μετά την ολοκλήρωση της νομιμοποίησης των κληρονόμων μέσω του δικτύου καταστημάτων της «ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Παραιτήθηκε ο ΓΓ του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάγκης

Υψηλότερα το Χρηματιστήριο με αμερικανικό αέρα και τράπεζες

Ο όμιλος Qualco εξαγόρασε το 70% της Middle Office

gazzetta
gazzetta reader insider insider