Attica Bank: Μέχρι το τέλος της μέρας η «ετυμηγορία» της DBRS - Στις αρχές του Q4 η ΑΜΚ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Attica Bank: Μέχρι το τέλος της μέρας η «ετυμηγορία» της DBRS - Στις αρχές του Q4 η ΑΜΚ
έχρι το τέλος της μέρας αναμένονται οι ανακοινώσεις για τις ζημιές από την ένταξη των κόκκινων δανείων στον «Ηρακλή» (ετυμηγορία της DBRS) όπως έκανε γνωστό η CEO της Attica Bank, Ελένη Βρεττού

Μέχρι το τέλος της μέρας αναμένονται οι ανακοινώσεις για τις ζημιές από την ένταξη των κόκκινων δανείων στον «Ηρακλή III» (ετυμηγορία της DBRS) όπως έκανε γνωστό η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Attica Bank, Ελένη Βρεττού στην Γενική Συνέλευση της τράπεζας.

Οι διαδικασίες αμέσως μετά θα επιταχυνθούν, καθώς σύμφωνα με την ίδια, αναμένεται να υπάρξει το αίτημα για ένταξη στον «Ηρακλή» και πριν τα τέλη Ιουλίου θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για τη συγχώνευση της Αttica Bank με την Παγκρήτια.

Παράλληλα, στο τρίτο τρίμηνο θα ολοκληρωθούν οι νομικές διαδικασίες για τη συγχώνευση των δύο παραπάνω, ενώ πριν τα τέλη του τρέχοντος έτους και συγκεκριμένα στις αρχές του τετάρτου τριμήνου θα υπάρξει η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της νέα οντότητας.

Η κα. Βρεττού ανέφερε επίσης πως ο φετινός στόχος της τράπεζας είναι να ξεπεράσει τα 700 εκατ. ευρώ σε όρους καθαρής πιστωτικής επέκτασης με δανειοδοτήσεις άνω του 1 δισ. ευρώ.

Η ίδια αναφέρθηκε στο ισχυρό turnaround story της τράπεζας που λαμβάνει πλέον σάρκα και οστά, ανακτώντας μέρος της χαμένης εμπιστοσύνης του παρελθόντος.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, «έναν χρόνο μετά μπορώ να σας κοιτάζω στα μάτια και να πω ότι νιώθω ότι ανταποκριθήκαμε στην έμπρακτη και αμέριστη στήριξη των μετόχων μας, και έχοντας δημιουργήσει μια σχέση εμπιστοσύνης και συνέπειας με τις εποπτικές αρχές, καταφέραμε να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη των πελατών μας και να μπορούμε να μιλάμε σήμερα, στην επέτειο των 100 χρόνων της τράπεζας, για την επόμενη μέρα με την ολοκληρωτική επανίδρυσή της».

Στο σκέλος των NPEs, η κα. Βρεττού ανέφερε πως τα «NPEs κατά το πρώτο τρίμηνο, κατέγραψαν αύξηση κατά 12% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, λόγω της μεταφοράς παλαιότερων χορηγήσεων του legacy χαρτοφυλακίου της Τράπεζας σε καθεστώς MEA, μια διαδικασία που εντάσσεται στο πλαίσιο της οριστικής εξυγίανσης του ισολογισμού της Τράπεζας και της πιθανής ένταξης του συνόλου των μη εξυπηρετούμενων δανείων της τράπεζας στον Ηρακλής IIII.

«Θα προτιμούσα σήμερα να είχαμε και την οριστική υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ των μετόχων προκειμένου να μπορούμε να μιλήσουμε εφ’ όλης της ύλης. Παρόλα αυτά είμαστε στα τελευταία τυπικά βήματα και εκτιμώ ότι η οριστική ολοκλήρωση της συμφωνίας απέχει μόνο λίγα 24ωρα. Σίγουρα ελπίζω ότι δεν θα χρειαστεί να ξανααιτηθούμε παράταση!», συμπλήρωσε η κα. Βρεττού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider