Μακέδος (ΤΜΕΔΕ): Συμβάλλαμε καθοριστικά στη διάσωση και την εξυγίανσή της Attica Bank

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μακέδος (ΤΜΕΔΕ): Συμβάλλαμε καθοριστικά στη διάσωση και την εξυγίανσή της Attica Bank
Η συμφωνία των βασικών μετόχων για τη δημιουργία μιας ισχυρής, υγιούς και ανταγωνιστικής τράπεζας κλείνει οριστικά μία περίοδο αβεβαιότητας, αναφέρει ο πρόεδρος του ΤΜΕΔΕ.

Με αφορμή τις θετικές εξελίξεις στην Attica Bank και τη συμφωνία των βασικών μετόχων της, με την οποία ανοίγει ο δρόμος για τη δημιουργία του 5ου τραπεζικού πυλώνα, ο πρόεδρος του ΤΜΕΔΕ κ. Κωνσταντίνος Μακέδος, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Εκατό χρόνια από την ίδρυσή της, η Attica Bank μπαίνει σε μια νέα εποχή. Η συμφωνία των βασικών μετόχων για τη δημιουργία μιας ισχυρής, υγιούς και ανταγωνιστικής τράπεζας κλείνει οριστικά μία περίοδο αβεβαιότητας. Ανοίγει παράλληλα τον δρόμο, για την υλοποίηση ενός νέου οράματος, που αφορά στη δημιουργία του πέμπτου τραπεζικού πυλώνα της χώρας».

Σύμφωνα με τον κ. Μακέδο, «η κοινή πορεία των μηχανικών με την Τράπεζα ξεκίνησε πριν από 27 χρόνια, όταν ο τέως ασφαλιστικός μας φορέας ΤΣΜΕΔΕ, εισήλθε στο μετοχικό της κεφάλαιο. Αυτή η κοινή πορεία συνεχίζεται, με στόχο τη δημιουργία συνεργειών με τη νέα, μεγάλη τράπεζα, προς όφελος του τεχνικού κόσμου, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, του τραπεζικού συστήματος και της ελληνικής οικονομίας.

Ως ΤΜΕΔΕ χαιρετίζουμε τη συμφωνία των βασικών μετόχων της Τράπεζας, ΤΧΣ και Thrivest Holding LTD, αισθανόμαστε δικαιωμένοι διότι, συμβάλλαμε καθοριστικά στη διάσωση και την εξυγίανσή της και δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να τη στηρίζουμε», καταλήγει στη δήλωσή του ο πρόεδρος του ΤΜΕΔΕ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βαρθολομαίος (Παγκρήτια) για deal με Attica Bank: Σημαντικός σταθμός για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα

Ο ρόλος και η θετική συμβολή του ΤΧΣ στην ανάπτυξη της Attica Bank και στην δημιουργία του 5ου τραπεζικού πόλου

Thrivest: Κλείνει ένας δύσκολος κύκλος για Attica Bank και Παγκρήτια

gazzetta
gazzetta reader insider insider