General Motors: Η αναβάθμιση του guidance φέρνει ράλι 5% για την μετοχή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
General Motors: Η αναβάθμιση του guidance φέρνει ράλι 5% για την μετοχή
Για το β' τρίμηνο, η General Motors κατέγραψε 47,90 δισ. δολάρια σε έσοδα έναντι των 45,46 δισ. που αναμενόταν από την LSEG.

Σε αναβάθμιση αρκετών οικονομικών της στόχων για το σύνολο του έτους προχωρά η General Motors, μετά από κέρδη β' τριμήνου που ξεπέρασαν κατά πολύ τις προσδοκίες της Wall Street. Παράλληλα, η εταιρεία υλοποιεί αναδιάρθρωση των ζημιογόνων δραστηριοτήτων της, όπως είναι τα αυτόνομα οχήματα και η αγορά της Κίνας.

Για το β' τρίμηνο, η General Motors κατέγραψε 47,90 δισ. δολάρια σε έσοδα, έναντι των 45,46 δισ. που αναμενόταν από την LSEG. Σύμφωνα με την General Motors, ότι τα έσοδα για το δεύτερο τρίμηνο αποτέλεσαν τριμηνιαίο ρεκόρ για την αυτοκινητοβιομηχανία, αυξημένα κατά 7,2% σε σύγκριση με τα 44,75 δισ. δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα.

Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 2,55 δολάρια/μετοχή από 1,83 δολάρια/μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα. Τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων και τόκων ανήλθαν στα 3,06 δολάρια/μετοχή στα 4,44 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 37,2%.

Στον απόηχο της ανακοίνωσης, η μετοχή της General Motors ενισχύεται σχεδόν 5% στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Wall Street.

Τα τριμηνιαία αποτελέσματα της General Motors περιελάμβαναν και τα καθαρά κέρδη που αναλογούν στους μετόχους ύψους 2,93 δισ. δολάρια με αύξηση 14,3% σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

«Ήταν πραγματικά ένα εξαιρετικό πρώτο εξάμηνο και δεύτερο τρίμηνο και είμαστε σε θέση για ένα πολύ ισχυρό έτος», δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής της General Motors, Paul Jacobson.

Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία με έδρα το Ντιτρόιτ, αναμένει τώρα για το σύνολο του 2024 τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων και τόκων να κυμανθούν μεταξύ 13 και 15 δισ. δολαρίων ή 9,50 - 10,50 δολάρια ανά μετοχή. Η προηγούμενη πρόβλεψη για τα κέρδη ήταν μεταξύ 12,5 και 14,5 δισ. δολαρίων ή 9 - 10 δολάρια ανά μετοχή.

Επίσης, αύξησε την πρόβλεψη για τις προσαρμοσμένες ελεύθερες ταμειακές ροές, ενώ μείωσε κατά λιγότερο από 1% το εύρος του καθαρού κέρδους που αναλογεί στους μετόχους της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Έπεσε κάτω από το όριο του 5% το ποσοστό της Berkshire στην BYD

Αντιμέτωπη με τα απόνερα του μπλακ άουτ η CrowdStrike - Συνεχίζεται η «βουτιά» της μετοχής

Bosch: Αποκτά τα περιουσιακά στοιχεία της JCI έναντι 8 δισ. δολαρίων

gazzetta
gazzetta reader insider insider