Στήνεται ο νέος όμιλος στο ελαιόλαδο: «The Olive Legend Group», με πρόεδρο τον Νίκο Καραμούζη

Μαρίνα Φούντα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στήνεται ο νέος όμιλος στο ελαιόλαδο: «The Olive Legend Group», με πρόεδρο τον Νίκο Καραμούζη
Το μετοχικό κεφάλαιο, οι στόχοι, οι συνέργειες, η σύνθεση του ΔΣ και τα επόμενα βήματα.

Με ταχείς ρυθμούς προχωρούν οι διαδικασίες για τη δημιουργία του νέου ισχυρού ομίλου στον κλάδο του ελληνικού ελαιολάδου, όπως τον οραματίζονται το SMERemediumCap (SMERC fund), συμφερόντων του Νίκου Καραμούζη και η Inspiring Earth υπό τον Κωνσταντίνο Αντωνόπουλο.

Στις 22 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε, μέσω της υπηρεσίας μιας στάσης, η σύσταση κοινής εταιρείας με επωνυμία «The Olive Legend Group» και έδρα τον δήμο Αθηναίων.

Η «The Olive Legend Group» και το μετοχικό κεφάλαιο

Σύμφωνα με το καταστατικό της εταιρείας, σκοπός της είναι οι δραστηριότητες εταιρειών χαρτοφυλακίου (holding), οι δραστηριότητες παροχής επιχειρηματικών συμβουλών και άλλων συμβουλών διαχείρισης, καθώς και οι υπηρεσίες διαχείρισης ακινήτων έναντι αμοιβής ή βάσει σύμβασης.

Το αρχικό μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ορίζεται σε 7,123 εκατ. ευρώ, τα οποία είναι ολοσχερώς καταβεβλημένα κατά τη σύσταση. Στη νέα εταιρεία, συμμετέχει με 97,25% το SMERemediumCap, ενώ το ποσοστό συμμετοχής της Inspiring Earth ανέρχεται σε 2,75%.

Πρόεδρος ο Νίκος Καραμούζης

Το Διοικητικό Συμβούλιο της The Olive Legend Group είναι πενταμελές και αποτελείται από τους: Νικόλαο Καραμούζη – πρόεδρο, Θεόδωρο Μόσχο – αναπληρωτή πρόεδρο, Κωνσταντίνο Δημητρόπουλο –μέλος, Γεώργιο Κονδύλη – μέλος και Κωνσταντίνο Αντωνόπουλο – Διευθύνοντα Σύμβουλο.

Η εξαγορά

Όπως ανακοινώθηκε στις 17 Ιουλίου, η σύσταση της κοινής εταιρείας – εν προκειμένω της The Olive Legend Group – θα αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο των εταιρειών Λατζιμάς Α.Ε., Έλαια Σητείας-LASITIA Α.Ε. και Olympian Green International Α.Ε.

Η Λατζιμάς Α. Ε., είναι από τις σημαντικότερες ελληνικές εταιρείες του κλάδου με ιδιαίτερη παρουσία στην ελληνική και την ευρωπαϊκή αγορά. Έχει έδρα το Ρέθυμνο και διαθέτει πλήρη και καθετοποιημένη παραγωγική υποδομή ενώ παράλληλα έχει πρόσβαση σε ιδιόκτητους ελαιώνες, γεγονός που συντείνει στην ανταγωνιστικότητα των προϊόντων της.

Η Έλαια Σητείας-LASITIA Α.Ε ιδρύθηκε πριν από τέσσερα χρόνια, τυποποιεί και εμπορεύεται το διεθνώς αναγνωρισμένο και περιζήτητο ελαιόλαδο Π.Ο.Π. Σητείας από τους αγροτικούς συνεταιρισμούς της περιοχής και διαθέτει εγκαταστάσεις εμφιάλωσης με δυνατότητα τυποποίησης 90 τόνων ημερησίως.

Η Olympian Green International Α.Ε. τυποποιεί εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο από τη Δυτική Πελοπόννησο με έμφαση στο ελαιόλαδο Π.Γ.Ε. Ολυμπίας. Η εταιρεία είναι μεταξύ των πέντε ελληνικών brands με τις περισσότερες βραβεύσεις και διακρίσεις κύρους, έχοντας αποσπάσει πάνω από 60 διεθνή βραβεία.

Σημαντικές συνέργειες και στόχοι για Ελλάδα και εξωτερικό

Μέσω της ένωσης των εταιρειών θα διαμορφωθούν σημαντικές συνέργειες τόσο σε επίπεδο διαμόρφωσης κόστους, όσο και στην ευέλικτη εμπορική πολιτική μιας μεγάλης γκάμας προϊόντων. Ο νέος όμιλος διαθέτει πολυετείς συμφωνίες που εξασφαλίζουν πρόσβαση στις ποιοτικότερες και σημαντικότερες παραγωγές ελαιολάδου της Κρήτης (Ρέθυμνο, Σητεία) και της Πελοποννήσου.

Κύριος στόχος του νέου ομίλου είναι η επέκταση της επώνυμης ετικέτας στην ελληνική και ευρωπαϊκή αγορά αλλά και η περαιτέρω ανάπτυξη στις αγορές της Βόρειας Αμερικής (ΗΠΑ, Καναδά), της Νότιας Αμερικής (Βραζιλία), της Ασίας (Ιαπωνία) και της Ωκεανίας, που είναι και οι περιοχές με τις μεγαλύτερες παγκοσμίως εισαγωγές ελαιολάδου.

Η συνολική επένδυση ανέρχεται σε 10 εκατ. ευρώ. Η δύναμη των νέων κεφαλαίων και των επιπρόσθετων τραπεζικών χρηματοδοτήσεων θα υποστηρίξει μια αναπτυξιακή εμπορική πολιτική για την επίτευξη των στρατηγικών στόχων του ομίλου. Οι στόχοι αυτοί αφορούν στη γεωγραφική εξάπλωσή του, στην ανάπτυξη συμπληρωματικών προϊόντων και στην καθετοποίησή του με συνεργασίες και επενδύσεις στις στοχευόμενες αγορές και εταιρείες για την αύξηση του κύκλου εργασιών και της κερδοφορίας.

Το management

Το management του νέου ομίλου θα αναλάβουν τα στελέχη της «Ιnspiring Εarth» με Διευθύνοντα Σύμβουλο τον κ. Κωνσταντίνο Αντωνόπουλο. Πρόκειται για μια ομάδα που διαθέτει πολυετή εμπειρία στην αγορά του επώνυμου εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου. Η παραμονή ιδρυτικών στελεχών των «Λατζιμάς» και στελεχών της «ΕΑΣ Σητείας» στο νέο σχήμα, είναι επίσης ιδιαίτερα σημαντική για την παρουσία και τον ισχυρό ρόλο του νέου ομίλου στις τοπικές κοινωνίες όπου δραστηριοποιούνται οι εταιρείες, αφού πρωταρχικός στόχος του ομίλου είναι να εργαστεί για την ενίσχυση και την ενδυνάμωση των τοπικών παραγωγών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Οι business του Νίκου Καραμούζη στους κλάδους τροφίμων και ποτών

gazzetta
gazzetta reader insider insider