Meta: Αντιμέτωπη με πρόστιμο «μαμούθ» 13,4 δισ. από την Ε.Ε. για το Marketplace

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Meta: Αντιμέτωπη με πρόστιμο «μαμούθ» 13,4 δισ. από την Ε.Ε. για το Marketplace
Με το πρώτο αντιμονοπωλιακό πρόστιμο της ΕΕ για τη σύνδεση της υπηρεσίας απόρρητων διαφημίσεων Marketplace με το Facebook, αναμένεται να βρεθεί σε λίγες εβδομάδες η Meta Platforms. 

Με το πρώτο αντιμονοπωλιακό πρόστιμο της ΕΕ για παραβίαση των κανόνων ανταγωνισμού λόγω της σύνδεσης της υπηρεσίας ηλεκτρονικών αγγελιών Marketplace με το Facebook, αναμένεται να βρεθεί σε λίγες εβδομάδες η Meta Platforms.

Όπως μεταδίδει αποκλειστικά το Reuters, η Meta μπορεί να κληθεί να πληρώσει πρόστιμο μαμούθ, ύψους ως και 13,4 δισ. δολάρια ή 10% από τα παγκόσμια έσοδά της αν και συνήθως τα πρόστιμα της Ε.Ε. είναι μικρότερα από αυτά τα μεγέθη.

H κίνηση της Κομισιόν θα έρθει περίπου ενάμιση χρόνο από τότε που κατηγόρησε τον τεχνολογικό κολοσσό ότι δίνει αθέμιτο πλεονέκτημα στο Marketplace, με την σύνδεση των δύο υπηρεσιών.

Ο επόπτης ανταγωνισμού της ΕΕ είπε επίσης ότι η Meta καταχράστηκε την κυριαρχία της επιβάλλοντας μονομερώς αθέμιτους όρους συναλλαγών σε ανταγωνιστικές διαδικτυακές υπηρεσίες απόρρητων διαφημίσεων που διαφημίζονται στο Facebook ή το Instagram.

Η Κομισιόν πιθανότατα θα εκδώσει την απόφασή της τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο προτού η επικεφαλής της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας της ΕΕ Μαργκρέτε Βεστάγκερ αποχωρήσει από τα καθήκοντά της τον Νοέμβριο, αν και η απόφαση μπορεί να βρει εκτός χρονοδιαγράμματος αναφέρει το Reuters.

Η Meta επανέλαβε σχόλια που είχε κάνει και στο παρελθόν. «Οι ισχυρισμοί της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι αστήρικτοι» τόνισε. «Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε εποικοδομητικά με τις ρυθμιστικές αρχές για να αποδείξουμε ότι η καινοτομία των προϊόντων μας είναι υπέρ των καταναλωτών και υπέρ του ανταγωνισμού», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Meta, Matt Pollard.

Η εταιρεία προσπάθησε πέρυσι να διευθετήσει την έρευνα της ΕΕ περιορίζοντας τη χρήση των διαφημιστικών δεδομένων των ανταγωνιστών της για το Facebook Marketplace, αλλά η παραχώρηση αυτή απορρίφθηκε από τον ελεγκτή της ΕΕ, δήλωσαν άλλες πηγές στο Reuters. Παρόμοια προσφορά έγινε δεκτή από τη βρετανική ρυθμιστική αρχή ανταγωνισμού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Unilever: Δεν έχει ακόμα καθοριστεί η νέα οργανωτική δομή για τη χώρα μας

Lockheed Martin: H Ελλάδα γίνεται το νεότερο μέλος της Παγκόσμιας Συμμαχίας F-35

Lamda - Ελληνικό: Έπεσαν οι υπογραφές για την πώληση 5 οικοπέδων με τίμημα 106 εκατ. – Οι αγοραστές

gazzetta
gazzetta reader insider insider