Διακανονισμός - «μαμούθ» 1,4 δισ. δολαρίων για Meta με Τέξας λόγω Facebook

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διακανονισμός - «μαμούθ» 1,4 δισ. δολαρίων για Meta με Τέξας λόγω Facebook
«Οποιαδήποτε κατάχρηση των ευαίσθητων δεδομένων των Τεξανών θα αντιμετωπιστεί με την πλήρη ισχύ του νόμου», πρόσθεσε.

Σε διακανονισμό μαμούθ όπου καλείται να πληρώσει 1,4 δισ. δολάρια για να διευθετήσει μια αγωγή από την πολιτεία του Τέξας σχετικά με τη χρήση βιομετρικών δεδομένων από τους χρήστες του Facebook, προχώρησε η Meta.

Ο Γενικός Εισαγγελέας του Τέξας, Kεν Πάξτον κατέθεσε μήνυση το 2022 και κατηγόρησε τη Meta ότι χρησιμοποίησε βιομετρικά δεδομένα εκατομμυρίων κατοίκων του Τέξας - τα οποία περιείχαν φωτογραφίες και βίντεο που ανέβηκαν στο Facebook - χωρίς να διαθέτει νομικά την απαιτούμενη εξουσιοδότηση.

Το Facebook κατηγορήθηκε ότι αποθηκεύει δισεκατομμύρια βιομετρικά αναγνωριστικά χωρίς τη συγκατάθεση των χρηστών μετά την εισαγωγή μιας νέας δυνατότητας το 2011 με την ονομασία «Tag Suggestions». Η Meta θα πληρώσει τα 1,4 δισ. δολάρια στο Τέξας μέσα σε πέντε χρόνια.

«Αυτή η ιστορική διευθέτηση καταδεικνύει τη δέσμευσή μας να αντισταθούμε στις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας στον κόσμο και να τις κάνουμε να λογοδοτήσουν για την παραβίαση του νόμου και την παραβίαση των δικαιωμάτων ιδιωτικού απορρήτου των Τεξανών», δήλωσε ο κ. Πάξτον.

«Οποιαδήποτε κατάχρηση των ευαίσθητων δεδομένων των Τεξανών θα αντιμετωπιστεί με την πλήρη ισχύ του νόμου», πρόσθεσε.

Ένας εκπρόσωπος της Meta επεσήμανε πως «έχουν τη διάθεση να επιλύσουμε το ζήτημα και προσβλέπουμε στη διερεύνηση μελλοντικών ευκαιριών για να εμβαθύνουμε τις επιχειρηματικές μας επενδύσεις στο Τέξας, συμπεριλαμβανομένων των πιθανών data centers».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Merck: Θετικό β' τρίμηνο αλλά υποβάθμιση outlook για τα κέρδη του 2024 - Aπώλειες για τη μετοχή

Diageo: Σε χαμηλό τεσσάρων ετών η μετοχή

Pfizer: Στα 13,28 δισ. δολάρια τα έσοδα β' τριμήνου - Αναβάθμιση του outlook για το 2024

gazzetta
gazzetta reader insider insider