Pfizer: Στα 13,28 δισ. δολάρια τα έσοδα β' τριμήνου - Αναβάθμιση του outlook για το 2024

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Pfizer: Στα 13,28 δισ. δολάρια τα έσοδα β' τριμήνου - Αναβάθμιση του outlook για το 2024
Άνω των προβλέψεων ήταν τα έσοδα και τα κέρδη του β' τριμήνου για την Pfizer, με τη φαρμακοβιομηχανία να αναβαθμίζει το outlook για ολόκληρο το 2024 την Τρίτη.

Άνω των προβλέψεων ήταν τα έσοδα και τα κέρδη του β' τριμήνου για την Pfizer, με τη φαρμακοβιομηχανία να αναβαθμίζει το outlook για ολόκληρο το 2024 την Τρίτη. Η ανοδική αναθεώρηση οφείλεται στο ευρύ πρόγραμμα περικοπής του κόστους και τις καλύτερες από τις αναμενόμενες πωλήσεις του αντιιικού χαπιού για τον κορονοϊό, Paxlovid.

Πλέον, ο αμερικανικός φαρμακευτικός κολοσσός αναμένει προσαρμοσμένα κέρδη 2,45 δολ. έως 2,65 δολ. ανά μετοχή για το οικονομικό έτος, από την προηγούμενη πρόβλεψή της από 2,15 δολ. έως 2,35 δολ. ανά μετοχή. Η Pfizer αναβάθμισε επίσης τις προοπτικές εσόδων της σε ένα εύρος από 59,5 δισ. δολάρια έως 62,5 δισ. δολ. έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για 58,5 και 61,5 δισ. δολ. αντίστοιχα.

Οι ανοδικές αναθεωρήσεις αντικατοπτρίζουν τις ισχυρές επιδόσεις του το πρώτο εξάμηνο του έτους και την εμπιστοσύνη στην «δύναμη» του σχεδιασμού, τη στιγμή που προσπαθεί να σταθεροποιήσει τις δραστηριότητές της και να ανακτήσει την εύνοια της Wall Street μετά τη ραγδαία μείωση της ζήτησης για τα προϊόντα της Covid.

Για το 2ο τρίμηνο, η Pfizer ανακοίνωσε 60 σεντς προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή, έναντι πρόβλεψης για 46 σεντς/μτχ. Τα έσοδα της διαμορφώθηκαν στα 13,28 δισ. δολάρια πάνω από την εκτίμηση για 12,96 δισ. δολ. αυξημένα κατά 2% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2023. Το Paxlovid απέφερε πωλήσεις 251 εκατ. δολαρίων για το τρίμηνο, αυξημένες κατά 76% σε σύγκριση με το α΄ τρίμηνο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πανώλη αιγοπροβάτων: Στα 22 έφτασαν τα κρούσματα - Θανατώθηκαν περισσότερα από 10.000 ζώα

Τουρκία: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την απομάκρυνση των αδέσποτων - Η αντιπολίτευση αντιδρά

«Βόμβα» για την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα η έλλειψη εργαζομένων – Πάνω από 200.000 οι κενές θέσεις εργασίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider