AMD: Άλμα 115% στις πωλήσεις AI chips το β' τρίμηνο - Στα 5,83 δισ. δολάρια τα έσοδα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
AMD: Άλμα 115% στις πωλήσεις AI chips το β' τρίμηνο - Στα 5,83 δισ. δολάρια τα έσοδα
AMD / Πηγή Φωτογραφίας: Getty Images
Ισχυρό γ' τρίμηνο διαβλέπει ο τεχνολογικός κολοσσός Advanced Micro Devices (AMD), μετά την θετική πορεία που πέτυχε το β΄ τρίμηνο

Ισχυρό γ' τρίμηνο διαβλέπει ο τεχνολογικός κολοσσός Advanced Micro Devices (AMD), μετά την θετική πορεία που πέτυχε το β΄ τρίμηνο, όπως προκύπτει από τα οικονομικά του μεγέθη. Ειδικότερα, εκτιμά ότι το τρέχον τρίμηνο οι πωλήσεις θα φτάσουν τα 6,7 δισ. δολάρια, με περιθώριο απόκλισης προς τα πάνω ή προς τα κάτω 300 εκατ. δολαρίων. Οι αναλυτές, σύμφωνα με τα στοιχεία της LSEG "βλέπουν” πωλήσεις ύψους 6,61 δισ. δολαρίων.

Ειδικότερα, στο β' τρίμηνο τα έσοδα από πωλήσεις άγγιξαν τα 5,83 δισ. δολάρια, σημειώνοντας άλμα 9% από τα 5,36 δισ. δολ. του 2ου τριμήνου και πάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών για 5,72 δισ. δολάρια. Μάλιστα, οι πωλήσεις ημιαγωγών τεχνητής νοημοσύνης εκτινάχθηκαν κατά 115% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα και ανήλθαν στα 2,8 δισ. δολάρια, ενώ οι αναλυτές περίμεναν έσοδα 2,75 δισ. δολαρίων.

Παράλληλα, τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν σε 265 εκατ. δολαρίων ή 16 σεντς ανά μετοχή, έναντι 27 εκατ. δολ. ή 0,02 σεντς ανά μετοχή το αντίστοιχο περσινό διάστημα, με τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή να φτάνουν τα 69 σεντς. Η εταιρεία απέδωσε την ανάπτυξή της στο β’ τρίμηνο στην ισχυρή αύξηση της ζήτησης για AI chips, εκτιμώντας ότι θα συνεχιστεί, με τη διοίκηση να περιμένει έσοδα το γ’ τρίμηνο υψηλότερα των προσδοκιών της αγοράς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Microsoft: 22 δισ. δολάρια τα τριμηνιαία κέρδη - «Αγκάθι» το cloud

Wall Street: Νέες πιέσεις στις Big Tech – Σημαντική πτώση για τον Nasdaq

«Έφυγε» ο Γιάννης Καρακαδάς - Ήταν πρώην CEO στη Singular Logic

gazzetta
gazzetta reader insider insider