Microsoft: 22 δισ. δολάρια τα τριμηνιαία κέρδη - «Αγκάθι» το cloud

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Microsoft: 22 δισ. δολάρια τα τριμηνιαία κέρδη - «Αγκάθι» το cloud
Microsoft
Oι απογοητευτικές επιδόσεις του cloud φέρνουν ισχυρές πιέσεις στη μετοχή της Microsoft κατά τις μετασυνεδριακές συναλλαγές, καθώς οι επενδυτές δεν φαίνεται πως ικανοποιήθηκαν από τα κέρδη και τα έσοδα του τεχνολογικού κολοσσού που ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών.

Oι απογοητευτικές επιδόσεις του cloud φέρνουν ισχυρές πιέσεις στη μετοχή της Microsoft κατά τις μετασυνεδριακές συναλλαγές, καθώς οι επενδυτές δεν φαίνεται πως ικανοποιήθηκαν από τα κέρδη και τα έσοδα του τεχνολογικού κολοσσού που ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών.

Ειδικότερα, ο γίγαντας της τεχνολογίας ανακοίνωσε πως τα κέρδη του ήταν 22,04 δισ. δολαρίων ή 2,95 δολάρια ανά μετοχή, έναντι πρόβλεψης για 2,93 δολ/μτχ και αυξημένα από τα 20,08 δισ. δολ ή 2,69 δολ/μτχ από πέρυσι ενώ τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 64,73 δοσ. δολάρια, σημειώνοντας άλμα 15% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2023 και πάνω από την εκτίμηση για 64,39 δισ. δολ.

Η «ναυαρχίδα» της εταιρείας και το κορυφαίο τμήμα της, το Intelligent Cloud, που περιλαμβάνει τα Azure, Windows Server, Nuance και GitHub απέφερε έσοδα 28,52 δισ. δολαρίων. Συνολικά ο τζίρος αυξήθηκε κατά περίπου 19% συγκριτικά με το ίδιο διάστημα από το 2023, όμως κινήθηκε και κάτω από τις προβλέψεις των αναλυτών και τα 28,68 δισ. δολάρια. Τα έσοδα από την Azure και άλλες υπηρεσίες cloud αυξήθηκαν κατά 29% κατά τη διάρκεια του τριμήνου. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του CNBC και του StreetAccount ανέμεναν ανάπτυξη 31%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Έφυγε» ο Γιάννης Καρακαδάς - Ήταν πρώην CEO στη Singular Logic

Wall Street: Νέες πιέσεις στις Big Tech – Σημαντική πτώση για τον Nasdaq

Eurojackpot: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 10 εκατ. ευρώ

gazzetta
gazzetta reader insider insider