Νέος CEO στην Boeing - «Χαμηλές πτήσεις» στο β' τρίμηνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέος CEO στην Boeing - «Χαμηλές πτήσεις» στο β' τρίμηνο
Οι επενδυτές φαίνεται πως καλωσορίζουν την απόφαση καθώς η μετοχή ενισχύεται 3%.

Μεγάλες ζημίες και αδύναμα έσοδα ανακοίνωσε για το 2ο τρίμηνο η Boeing, καθώς τόσο τα εμπορικά αεροπλάνα της όσο και τα αμυντικά της προγράμματα αντιμετωπίζουν σοβαρές προκλήσεις, ενώ γνωστοποίησε και τον νέο CEO της, με τους επενδυτές να φαίνεται πως καλωσορίζουν την απόφαση καθώς η μετοχή ενισχύεται 3%.

Ειδικότερα, ανακοίνωσε ζημίες 2,90 δολ. ανά μετοχή, έναντι πρόβλεψης για 197 δολ/μτχ. Τα έσοδά της διαμορφώθηκαν σε 16,87 δισ. δολάρια, σημαντικά κάτω από την εκτίμηση για 17,23 δισ. δολ. «Παρά το δύσκολο τρίμηνο, σημειώνουμε σημαντική πρόοδο ενισχύοντας την ποιότητα των υπηρεσιών μας, προετοιμάζοντας την εταιρεία μας για το μέλλον», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Ντέιβ Καλιούν.

Η Boeing προσπαθεί να επανακτήσει τη θέση της μετά το «φιάσκο» με το 737 Max που αναζωπύρωσε πρόσθετους ελέγχους ασφαλείας από τις ρυθμιστικές αρχές, επιβραδύνοντας περαιτέρω τις παραδόσεις νέων, πιο αποδοτικών αεροσκαφών σε αεροπορικές εταιρείες. Παράλληλα, έχει και απέναντί της και την ανταγωνίστρια Airbus, που προσφέρει πιο ελκυστικές προσφορές και εκπτώσεις, διευρύνοντας την βάση των πελατών της.

Υπό αυτό το πρίσμα, ο Ρόμπερτ «Κέλι» Όρτμπεργκ, μακροχρόνιος βετεράνος της αεροδιαστημικής, αναλαμβάνει ως αντικαταστάτης του CEO, Ντέιβ Καλιούν. Ο 64χρονος Όρτμπεργκ στο παρελθόν ηγήθηκε της ισχυρής Rockwell Collins, που αργότερα μετονομάστηκε Collins Aerospace και πλέον μια μονάδα του βιομηχανικού κολοσσού RTX.

«Το διοικητικό συμβούλιο επιδόθηκε σε μια διεξοδική και εκτεταμένη διαδικασία αναζήτησης τους τελευταίους μήνες για να επιλέξει τον επόμενο διευθύνοντα σύμβουλο της Boeing και ο Κέλι έχει τις κατάλληλες δεξιότητες και εμπειρία για να ηγηθεί της Boeing στο επόμενο κεφάλαιο της», δήλωσε ο πρόεδρος της Boeing, Στήβεν Μόλενκοπφ. «Ο Κέλι είναι ένας έμπειρος ηγέτης που χαίρει σεβασμού στην αεροδιαστημική βιομηχανία, με φήμη για τη δημιουργία ισχυρών ομάδων και τη λειτουργία πολύπλοκων εταιρειών μηχανικής και κατασκευής» πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

CEO Delta Air Lines: Το black out CrowdStrike-Microsoft μας κόστισε 500 εκατ. δολάρια - Θα ζητήσουμε αποζημίωση

Η Hilton πάει... Μύκονο - Το νέο 5* Semeli Coast Mykonos Curio Collection (pics)

Reuters: Εξαίρεση της ASML από το αμερικανικό «μπλόκο» εξαγωγών τσιπ στην Κίνα - Ράλι για τη μετοχή

gazzetta
gazzetta reader insider insider