Trastor: Στα 536,4 εκατ. το χαρτοφυλάκιο επενδυτικών ακινήτων το α΄ εξάμηνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Trastor: Στα 536,4 εκατ. το χαρτοφυλάκιο επενδυτικών ακινήτων το α΄ εξάμηνο
Τις στρατηγικές επενδύσεις και κινήσεις για το α’ εξάμηνο του 2024 ανακοίνωσε η Trastor Α.Ε.Ε.Α.Π. σε χρηματιστηριακή ανακοίνωση.

Τις στρατηγικές επενδύσεις και κινήσεις για το α’ εξάμηνο του 2024 ανακοίνωσε η Trastor Α.Ε.Ε.Α.Π. σε χρηματιστηριακή ανακοίνωση.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η εταιρεία, στο πλαίσιο των στρατηγικών επενδυτικών της σχεδίων, η Trastor προέβη στις εξής σημαντικές επενδυτικές κινήσεις κατά το Α’ εξάμηνο του 2024:

Απέκτησε το 100% των μετοχών δύο ανώνυμων εταιρειών, οι οποίες έχουν στην ιδιοκτησία τους τρία σύγχρονα κέντρα εμπορικής αποθήκευσης και διανομής, στον Ασπρόπυργο Αττικής, συνολικής επιφάνειας 39.377 τ.μ., διαθέτοντας το ποσό των 33,9 εκατ. ευρώ.

Επένδυσε στην αγορά δύο νέων ακινήτων, ενός κτηρίου αποθηκευτικών χώρων συνολικής επιφάνειας 17.015 τ.μ., το οποίο βρίσκεται στη βιομηχανική ζώνη της Μάνδρας Αττικής, και ενός κτηρίου γραφείων συνολικής επιφάνειας 1.681 τ.μ., το οποίο βρίσκεται στην περιοχή Κολωνάκι, στην Αθήνα, συνολικού κόστους 13 εκατ. ευρώ.

Κατά το Α’ εξάμηνο του 2024, η Εταιρεία συνέχισε την ανέγερση ενός σύγχρονου, με πιστοποίηση LEED, πολυώροφου κτηρίου γραφείων στο Μαρούσι Αττικής, καθώς και μιας σύγχρονης εμπορικής αποθήκης (logistics) στον Ασπρόπυργο Αττικής, συνολικού προϋπολογισμού €19,9 εκ.. Παράλληλα, προχώρησε το πρόγραμμα αναβάθμισης δύο ακινήτων της στην Αττική, ενός κτηρίου γραφείων 14.669 τ.μ. στο Μαρούσι, και ενός κτηρίου γραφείων 5.329 τ.μ. στο κέντρο της Αθήνας, τα οποία θα φέρουν πιστοποιήσεις BREEAM και LEED αντίστοιχα, με συνολικό προϋπολογισμό 14,1 εκατ. ευρώ.

Στις 30.06.2024, το χαρτοφυλάκιο των επενδυτικών ακινήτων του Ομίλου περιλάμβανε 60 ακίνητα με συνολική αξία αποτίμησης €536,4 εκατ., έναντι 55 ακινήτων αξίας 468,7 εκατ. ευρώ στις 31.12.2023.

Η αναπροσαρμογή των ανωτέρω επενδυτικών ακινήτων του Ομίλου σε εύλογες αξίες οδήγησε σε κέρδη ύψους 11,7 εκατ. ευρώ για το Α’ εξάμηνο του 2024.

Η Trastor Α.Ε.Ε.Α.Π. συνεχίζει να επενδύει στρατηγικά και να αναβαθμίζει το χαρτοφυλάκιό της, ενισχύοντας τη θέση της στην αγορά ακινήτων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Orilina Properties: Από 7 Αυγούστου σε διαπραγμάτευση οι 15,6 εκατ. νέες δωρεάν μετοχές

Κλουκίνας – Λάππας: Υπεγράφη με Ιntracom η πώληση της Wonder Nest Retail

AS Company: Θα διανέμει αποκλειστικά νέα brands που σχετίζονται με βρέφη και παιδιά

gazzetta
gazzetta reader insider insider