Η BNP Paribas εξετάζει την εξαγορά της Axa Investment Managers έναντι 5,1 δισ. ευρώ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η BNP Paribas εξετάζει την εξαγορά της Axa Investment Managers έναντι 5,1 δισ. ευρώ
Ο συνδυασμός θα «προωθήσει την ανάπτυξή μας μακροπρόθεσμα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της BNP Paribas, Ζαν Λορέντ Μποναφέ

Σε αποκλειστικές συνομιλίες με την Axa Investment Managers για την εξαγορά της μονάδας διαχείρισης ενεργητικού της ασφαλιστικής έναντι 5,1 δισ. ευρώ, βρίσκεται η BNP Paribas, σύμφωνα με το Bloomberg, σε μια συμφωνία που θα δημιουργήσει έναν από τους μεγαλύτερους διαχειριστές κεφαλαίων στην Ευρώπη.

Η ισχυρή γαλλική τράπεζα θα αποκτήσει το 100% της Axa Investment Managers, με τις υπογραφές να αναμένεται να πέσουν στο τέλος του έτους σύμφωνα με το δημοσίευμα. Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί στα μέσα του 2025, ενώ το υπό διαχείριση ενεργητικό της νέας οντότητας θα ανέρχεται σε περίπου 1,5 τρισ. ευρώ.

Οι δύο εταιρείες θα συνάψουν επίσης μια μακροπρόθεσμη στρατηγική συνεργασία στο πλαίσιο της οποίας η BNP Paribas θα παρέχει υπηρεσίες διαχείρισης επενδύσεων στην Axa. Η Axa θα προβεί σε επαναγορά μετοχών ύψους 3,8 δισ. ευρώ αμέσως μετά την ολοκλήρωση της προτεινόμενης συναλλαγής, με την οποία θα αποχωρήσει από τον τομέα διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Παπουτσάνης: Άνοδος EBITDA 17% το β’ τρίμηνο

Κυπαρίσσης: Καθαρά κέρδη άνω των 134 εκατ. ευρώ αναμένει φέτος η Optima bank – Υψηλότερη του 24% η απόδοση ιδίων κεφαλαίων

Alpha Real Estate: Μεικτό μέρισμα 0,26 ευρώ ανά μετοχή - Καταβολή από 9/8

gazzetta
gazzetta reader insider insider