AXIA: Δυνατά τα αποτελέσματα του ΟΤΕ - Φθηνή η μετοχή έναντι των ευρωπαϊκών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
AXIA: Δυνατά τα αποτελέσματα του ΟΤΕ - Φθηνή η μετοχή έναντι των ευρωπαϊκών
Στο ισχυρό σετ αποτελεσμάτων του ΟΤΕ αναφέρεται η AXIA, που ξεπέρασε τις εκτιμήσεις για τα έσοδα και ανταποκρίνεται στις εκτιμήσεις της για τα προσαρμοσμένα EBITDA και τα καθαρά κέρδη.

Στο ισχυρό σετ αποτελεσμάτων του ΟΤΕ αναφέρεται η AXIA, που ξεπέρασε τις εκτιμήσεις για τα έσοδα και ανταποκρίνεται στις εκτιμήσεις της για τα προσαρμοσμένα EBITDA και τα καθαρά κέρδη.

Συγκεκριμένα, για το δεύτερο τρίμηνο τα έσοδα του ομίλου αυξήθηκαν κατά 6,6% σε ετήσια βάση στα 910,7 εκατ. ευρώ (εκτίμηση της AXIA για 892,7 εκατ. ευρώ), με τα ανακοινωθέντα EBITDA να ανέρχονται σε 325,1 εκατ. ευρώ (εκτίμηση AXIA για 325,8 εκατ.), 0,9% υψηλότερα σε ετήσια βάση και προσαρμ. EBITDA (εκτίμηση AXIA 346,5 εκατ. ευρώ), -1,5% σε ετήσια βάση, και προσαρμοσμένο EBITDA (AL) στα 326,7 εκατ. ευρώ, σταθερό σε ετήσια βάση). Τα καθαρά κέρδη στα 125,9 εκατ. ευρώ (εκτίμηση της AXIA για 122,1 εκατ.) έναντι 111,9 εκατ. ευρώ στο δεύτερο τρίμηνο του 2023.

Παράλληλα, τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 140,5 εκατ. ευρώ έναντι 133,0 εκατ. ευρώ στο δεύτερο τρίμηνο του 23 (+5,6% σε ετήσια βάση).

Η διοίκηση του ΟΤΕ επανέλαβε ότι για το 2024, αναμένει ότι η ελεύθερες ταμειακές ροές (FCF) 470 εκατ. ευρώ (έναντι 501 εκατ. ευρώ το 2023), καθώς επηρεάστηκε από τις υψηλότερες πληρωμές φόρου εισοδήματος έναντι του περσινού έτους, με τις επενδύσεις του ομίλου να αναμένεται να κινηθούν μεταξύ 610-620 εκατ. ευρώ, καθώς η εταιρεία προχωρά με την ανάπτυξη της υποδομής FTTH (Fiber to the Home).

Η ανταμοιβή των μετόχων στοχεύει να φτάσει περίπου στο 95% των φετινών ελεύθερων ταμειακών ροών, δηλαδή περίπου στα 450 εκατ. ευρώ (μέρισμα 297 εκατ. ευρώ ήδη καταβλήθηκε στα μέσα Ιουλίου και 153 εκατ. ευρώ επαναγορά μετοχών, εκ των οποίων το 48% έχει υλοποιηθεί).

Ο ΟΤΕ, σύμφωνα με την AXIA, διαπραγματεύεται με P/E και EV/EBITDA για φέτος στο 10,8x και 4,7x αντίστοιχα, με σημαντικό discount, έναντι των αντίστοιχων ευρωπαϊκών εταρειών. Ο ΟΤΕ διατηρεί πολύ χαμηλή μόχλευση, ενώ το μεγαλύτερο μέρος των ελεύθερων ταμειακών ροών συνεχίζει να επιστρέφεται στους μετόχους (μέρισμα και buyback). Αυτήν τη στιγμή εξετάζουμε τη μετοχή και σχεδιάζουμε να δημοσιεύσουμε μια νέα ανάλυση για τον ΟΤΕ σύντομα», αναφέρουν οι αναλυτές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΟΤΕ: Οι πέντε προτεραιότητες της εποχής Νεμπή – Οι κινήσεις που αλλάζουν το πεδίο σε σταθερή και payTV

ΟΤΕ: Αυξημένα κατά 5,3% τα προσαρμοσμένα κέρδη στο α' εξάμηνο - Στα 283 εκατ. ευρώ

gazzetta
gazzetta reader insider insider