Siemens: Στα 3 δισ. ευρώ τα λειτουργικά κέρδη γ' τριμήνου με άλμα 11% - Ισχυρή ζήτηση για ηλεκτροκίνηση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Siemens: Στα 3 δισ. ευρώ τα λειτουργικά κέρδη γ' τριμήνου με άλμα 11% - Ισχυρή ζήτηση για ηλεκτροκίνηση
Καλύτερα των εκτιμμήσεων ήταν τα λειτουργικά κέρδη της Siemens για το τρίτο τρίμηνο του έτους έως το τέλος Ιουνίου, καθώς αυξήθηκαν κατά 11% στα 3 δισ. ευρώ (3,3 δισ. δολάρια) σε σχέση με το ίδιο τρίμηνο πριν από ένα χρόνο, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών. 

Καλύτερα των εκτιμήσεων ήταν τα λειτουργικά κέρδη της Siemens για το τρίτο τρίμηνο του έτους έως το τέλος Ιουνίου, καθώς αυξήθηκαν κατά 11% στα 3 δισ. ευρώ (3,3 δισ. δολάρια) σε σχέση με το ίδιο τρίμηνο πριν από ένα χρόνο, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών.

Ο γερμανικός κολοσσός απέδωσε την ανάπτυξή της στο τρίτο τρίμηνο στην ισχυρή ζήτηση στις επιχειρήσεις ηλεκτροκίνησης και βιομηχανικού λογισμικού, αλλά σημείωσε ότι o κλάδος του αυτοματισμού παρέμεινε «απαιτητικός».

Υπήρξε «εξαιρετικά υψηλή αύξηση των παραγγελιών στον τομέα του λογισμικού, η οποία οφείλεται σε μια σειρά μεγάλων συμβάσεων για αδειοδοτημένο λογισμικό με την αύξηση της κερδοφορίας να υπεραντισταθμίζει τη μείωση των κερδών στον τομέα της αυτοματοποίησης», όπως ανέφερε η εταιρεία.

«Η Smart Infrastructure συνέχισε την ευρεία αύξηση των κερδών και της κερδοφορίας της σε ετήσια βάση χάρη στα υψηλότερα έσοδα, την αυξημένη χρήση της παραγωγικής ικανότητας και τη συνεχιζόμενη βελτίωση της παραγωγικότητας», πρόσθεσε.

Η γερμανική εταιρεία σημείωσε μια απότομη επιβράδυνση στον τομέα των αυτοματισμών της, ωστόσο επιβεβαίωσε τις προοπτικές της για το σύνολο του οικονομικού έτους.

Πάντως, επεσήμανε ότι η αύξηση των συγκρίσιμων εσόδων για τον Όμιλο Siemens αναμένεται να διαμορφωθεί στο χαμηλότερο του προβλεπόμενου εύρους 4%-8%. Η μετοχή του τεχνολογικού γίγαντα της Γερμανίας υποχωρεί σχεδόν 1% το πρωί της Πέμπτης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μεγάλη η δυναμική των μικρών επιχειρήσεων – Ζητούμενο η αύξηση της παραγωγικότητας

Δήμοι: «Αυτόματη» φορολογική ενημερότητα για όσους τακτοποιούν τα χρέη τους

Εμπορικό ισοζύγιο: Παραμένουν στην πρέσα οι εξαγωγές με νέα πτώση 8,1% τον Ιούνιο

gazzetta
gazzetta reader insider insider