Allianz: Αύξηση 7,5% στα καθαρά κέρδη το β' τρίμηνο - Στα 2,51 δισ. ευρώ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Allianz: Αύξηση 7,5% στα καθαρά κέρδη το β' τρίμηνο - Στα 2,51 δισ. ευρώ
Αύξηση των καθαρών κερδών της κατά 7,5% σημείωσε η Allianz στο δεύτερο τρίμηνο, πετυχαίνοντας επιδόσεις καλύτερες των προβλέψεων, και δήλωσε ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο για την επίτευξη του ετήσιου στόχου της.

Αύξηση των καθαρών κερδών της κατά 7,5% σημείωσε η Allianz στο δεύτερο τρίμηνο, πετυχαίνοντας επιδόσεις καλύτερες των προβλέψεων, ενώ δήλωσε ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο για την επίτευξη του στόχου της για το 2024, ήτοι: λειτουργικά κέρδη μεταξύ 13,8 δισ. ευρώ και 15,8 δισ. ευρώ.

Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 2,513 δισ. ευρώ (2,75 δισ. δολάρια) το τρίμηνο έως τον Ιούνιο, ξεπερνώντας την πρόβλεψη για 2,367 δισ. ευρώ και από τα 2,337 δισ. ευρώ που πέτυχε το αντίστοιχο διάστημα του 2023.

Παράλληλα, η ασφαλιστική εταιρεία επεσήμανε ότι η ενίσχυση των δραστηριοτήτων στο κλάδο της ιδιοκτησίας και των ατυχημάτων εξισορρόπησε τη ζημιά που προέκυψε από την παροχή αποζημιώσεων από φυσικές καταστροφές.

Επίσης, η επιχείρηση χρηματοοικονομικών υπηρεσιών υπογράμμισε ότι τα υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία τρίτων αυξήθηκαν σε υψηλό σχεδόν 2,5 ετών (από το πρώτο τρίμηνο του 2022). Τέλος, ανακοίνωσε ότι επεκτείνει το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών φέτος σε 1,5 δισ. ευρώ, από το 1 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Nέο ξενοδοχείο της Wyndham Hotels & Resorts στη Βαρκελώνη

Τράπεζα Κύπρου: Καθαρά κέρδη 270 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο - Επιστρέφει στο ΧΑ

Ideal Holdings: Εκτόξευση για κέρδη και έσοδα στο α' εξάμηνο

gazzetta
gazzetta reader insider insider