Η Mars κάνει δικά της τα Pringles - Deal 36 δισ. δολαρίων για την εξαγορά της Kellanova

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Mars κάνει δικά της τα Pringles - Deal 36 δισ. δολαρίων για την εξαγορά της Kellanova
Σε συμφωνία 36 δισ. δολαρίων προχώρησε η Mars για την εξαγορά της Kellanova, την εταιρεία παραγωγής των Pringles και Pop-Tarts. 

Σε συμφωνία 36 δισ. δολαρίων προχώρησε η Mars για την εξαγορά της Kellanova, την εταιρεία παραγωγής των Pringles και Pop-Tarts. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία της εταιρείας, ξεπερνώντας και εκείνη των 23 δισ. δολαρίων της Wrigley το 2008.

Ο αμερικανικός όμιλος σχεδιάζει να πληρώσει 83,50 δολάρια ανά μετοχή για την Kellanova, ένα premium περίπου 33% με βάση την τιμή κλεισίματος στις 2 Αυγούστου, ενώ θα αναλάβει επίσης καθαρό χρέος 6 δισ. δολαρίων.

Η συμφωνία θα μπορούσε να προκαλέσει τον έλεγχο από τους επόπτες ανταγωνισμού, καθώς συγκεντρώνει γνωστές μάρκες καταναλωτικών αγαθών, όπως τα Mars' Twix, Bounty και Milky Way με τα Pringles της Kellanova, τα δημητριακά Special K και τα μπισκότα νερού Carr, ωστόσο όπως ανέφεραν νομικοί εμπειρογνώμονες στο Reuters, η συμφωνία είναι πιθανό να λάβει το πράσινο φως αφού τα προϊόντα τους δεν συμπίπτουν στις ίδιες κατηγορίες.

Η Mars κατέχει μερίδιο 4,54% στην αγορά σνακ των ΗΠΑ, ενώ η Kellanova περίπου το 3,9%, σύμφωνα με στοιχεία της GlobalData, πολύ πίσω από την PepsiCo που είναι ο ηγέτης της αγοράς.

«Καλωσορίζοντας το χαρτοφυλάκιο αναπτυσσόμενων παγκόσμιων εμπορικών σημάτων της Kellanova, έχουμε μια σημαντική ευκαιρία για τη Mars να αναπτύξει περαιτέρω μια βιώσιμη επιχείρηση σνακ που είναι κατάλληλη για το μέλλον», δήλωσε ο Poul Weihrauch, διευθύνων σύμβουλος της Mars.

«Θα τιμήσουμε την κληρονομιά και την καινοτομία πίσω από τις απίστευτες μάρκες σνακ και τροφίμων της Kellanova, ενώ συνδυάζουμε τις αντίστοιχες δυνάμεις μας για να προσφέρουμε περισσότερες επιλογές και καινοτομία στους καταναλωτές και τους πελάτες» πρόσθεσε.

Η Kellanova έχει περίπου 23.000 υπαλλήλους και πραγματοποιεί ετήσιες πωλήσεις 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε 180 διεθνείς αγορές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Tencent: Πάνω από τις εκτιμήσεις κέρδη και έσοδα στο β' τρίμηνο

Η Telemach Σλοβενίας έφτασε σε συμφωνία για την εξαγορά της T-2

TUI: Αύξηση 37% στα κέρδη τρίτου τριμήνου - Έσοδα ρεκόρ 5,8 δισ. ευρώ

gazzetta
gazzetta reader insider insider