TUI: Αύξηση 37% στα κέρδη τρίτου τριμήνου - Έσοδα ρεκόρ 5,8 δισ. ευρώ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
TUI: Αύξηση 37% στα κέρδη τρίτου τριμήνου - Έσοδα ρεκόρ 5,8 δισ. ευρώ
Ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών τα κέρδη της TUI για το τρίτο τρίμηνο, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη ο μεγαλύτερος τουριστικός πράκτορας της Ευρώπης. 

Ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών τα κέρδη της TUI για το τρίτο τρίμηνο, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη ο μεγαλύτερος τουριστικός πράκτορας της Ευρώπης.

Σ' αυτό βοήθησε η έντονη καλοκαιρινή ζήτηση ταξιδιών, η αναζωπύρωση των οργανωμένων διακοπών και η ώθηση που πήρε η εταιρεία από τη χρεοκοπία της γερμανικής ανταγωνιστικής FTI.

«Οι διακοπές εξακολουθούν να έχουν υψηλή προτεραιότητα από τους καταναλωτές», με τις καλοκαιρινές κρατήσεις 6% πριν από πέρυσι, δήλωσε ο Οικονομικός Διευθυντής Mathias Kiep σε τηλεδιάσκεψη στα μέσα ενημέρωσης.

Η TUI σημείωσε 232 εκατομμύρια ευρώ (254,92 εκατομμύρια δολάρια) σε προσαρμοσμένα κέρδη προ τόκων και φόρων για το τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου, αυξημένα κατά 37% από 169 εκατ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα. Η πρόβλεψη των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του LSEG ήταν 217 εκατ. ευρώ.

Τα έσοδα του Ομίλου αυξήθηκαν κατά 9%, στα 5,8 δισ. ευρώ το γ΄ τρίμηνο (προηγούμενο έτος: 5,3 δισ. ευρώ)

Η μετοχή της εταιρείας σημειώνει άνοδο 2,5% στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης.

Η TUI επιβεβαίωσε την πρόβλεψή της για αύξηση 25% στα λειτουργικά κέρδη φέτος και 10% αύξηση εσόδων, παρά τις καθυστερήσεις παράδοσης από την Boeing και το κόστος που σχετίζεται με μια διακοπή λειτουργίας στην εταιρεία τεχνολογίας κυβερνοασφάλειας CrowdStrike τον περασμένο μήνα.

Ο γερμανικός όμιλος άλλαξε πρόσφατα το listing του από το Λονδίνο στη Φρανκφούρτη, ωστόσο διατηρεί μια μεγάλη πελατειακή βάση στη Βρετανία και κατέγραψε μια ώθηση από την χρεοκοπία της ανταγωνιστικής FTI.

Ενώ η ζήτηση παρέμεινε ισχυρή, τα αποτελέσματα ορισμένων αεροπορικών εταιρειών το τρίμηνο επηρεάστηκαν από την αύξηση του κόστους που σχετίζεται με διακοπές εργασίας, συντήρηση ή ασθενέστερες επιχειρηματικές κρατήσεις.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της TUI, Sebastian Ebel, δήλωσε ότι η εταιρεία τοποθετείται περαιτέρω εκτός Ευρώπης για να ενισχύσει τις δραστηριότητές της, συμπεριλαμβανομένης της Λατινικής Αμερικής, της Καραϊβικής και της Ασίας, με ένα πρόσφατο άνοιγμα ξενοδοχείου στο Βιετνάμ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κέρδη 138 δισ. δολαρίων στο α’ εξάμηνο για το μεγαλύτερο επενδυτικό fund στον κόσμο

Tencent: Πάνω από τις εκτιμήσεις κέρδη και έσοδα στο β' τρίμηνο

Η Telemach Σλοβενίας έφτασε σε συμφωνία για την εξαγορά της T-2

gazzetta
gazzetta reader insider insider