Κάλυψη των ελληνικών τραπεζών ξεκινά η Roemer Capital - Κορυφαία επιλογή η Πειραιώς

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κάλυψη των ελληνικών τραπεζών ξεκινά η Roemer Capital - Κορυφαία επιλογή η Πειραιώς
Κάλυψη των ελληνικών τραπεζών ξεκίνησε και η Roemer Capital. Οι συστάσεις και οι τιμές στόχοι. Οι καταλύτες και τα ρίσκα που εντοπίζει.

Κάλυψη των ελληνικών τραπεζών ξεκίνησε και η Roemer Capital, μια σχετικά μικρή επενδυτική με έδρα την Κύπρου που αποτελεί βραχίονα της γερμανικής επενδυτικής RL Intellectual Ventures.

Η επενδυτική ξεκινά με σύσταση buy για τις τρεις εκ των τεσσάρων συστημικών, συγκεκριμένα, για τις Alpha, Πειραιώς και Eurobank και σύσταση hold για τη μετοχή της Εθνικής.

Όπως αναφέρει, «οι τέσσερις συστημικές πέτυχαν μια τεράστια ανάκαμψη, με ώθηση από τα επιτόκια και με τα περιθώρια, τα κέρδη και την κεφαλαιακή επάρκεια να έχουν ενισχυθεί σημαντικά. Ωστόσο, με τα επιτόκια να υποχωρούν και το κόστος και τις προβλέψεις να έχουν ομαλοποιηθεί, η δυνατότητα να ξεπεράσουν τις προσδοκίες έχει υποχωρήσει, απαιτώντας μια επιλεκτική προσέγγιση. Ωστόσο, αμφιβάλλουμε ότι το re-rating έχει ολοκληρωθεί».

«Αναμένουμε να συνεχίσουν να ανεβαίνουν σε δείκτες αποτίμησης προς το επίπεδο των ευρωπαϊκών τραπεζών σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα, καθώς οι ελληνικές τράπεζες αναμένεται να επωφεληθούν από την καλύτερη ανάπτυξη του ενεργητικού, την ισχυροποίηση των κεφαλαιακών τους αποθεμάτων και τις βιώσιμες αυξήσεις στις διανομές μερισμάτων και τα buybacks», όπως αναφέρει ο αναλυτής της.

Η κορυφαία επιλογή μας στον κλάδο είναι η Πειραιώς, λόγω της καλύτερης αποτίμησης προσαρμοσμένης στον κίνδυνο, του θετικού προφίλ ρίσκου και των χαμηλότερων δεικτών αποτίμησης.

Η Roemer Capital θέτει τιμή στόχο στα 1,94 ευρώ για την Alpha, στα 2,74 ευρώ για τη Eurobank, στα 9,07 ευρώ για την Εθνική και στα 5,76 ευρώ για την Πειραιώς.

- Καταλύτες: Ενίσχυση της πιστωτικής επέκτασης, επιβεβαίωση ότι τα περιθώρια είναι ανθεκτικά στις μειώσεις των επιτοκίων και επιβράβευση των μετόχων

- Ρίσκα: Απότομες μειώσεις επιτοκίων και σημαντική αύξηση των προθεσμιακών στο συνολικό μείγμα καταθέσεων, αναζωπύρωση τυχόν προβλημάτων στην ποιότητα ενεργητικού και πιθανή τεχνική πίεση από την έξοδο του ΤΧΣ από την Εθνική.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider