Ola Electric: Έχει εκτοξευτεί 90% μετά το χρηματιστηριακό ντεμπούτο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ola Electric: Έχει εκτοξευτεί 90% μετά το χρηματιστηριακό ντεμπούτο
Η ραγδαία άνοδος της μετοχής της Ola Electric Mobility δικαιώνει την απόφαση του ιδρυτή να τη βάλει στο χρηματιστήριο παρά τον αρχικό σκεπτικισμό για την αποτίμηση.

Η ραγδαία άνοδος της μετοχής της Ola Electric Mobility δικαιώνει την απόφαση του ιδρυτή της να τη βάλει στο χρηματιστήριο παρά τον αρχικό σκεπτικισμό για την αποτίμηση.

Η μετοχή της κατασκευάστριας ηλεκτρικών scooter έχει ενισχυθεί κατά σχεδόν 90% σε λιγότερο από 2 εβδομάδες, χαρίζοντάς της κεφαλαιοποίηση άνω των 7 δισ. δολαρίων. Η IPO της εταιρείας ήταν η μεγαλύτερη της Ινδίας σε διάστημα 2 ετών και προσέλκυσε επενδυτές από διάφορους τομείς.

Η ραγδαία άνοδος βοήθησε τον ιδρυτή Bhavish Aggarwal να πετύχει τον στόχο της αποτίμησης νωρίτερα του αναμενόμενου, με ώθηση από την ισχυρή επενδυτικη ζήτηση στην «καυτή» ινδική αγορά των IPO. Η Ola Electric Mobility προχώρησε με δημόσια εγγραφή χαμηλότερης αξίας, εν μέσω επενδυτικών ανησυχιών για την κερδοφορία της.

«Οι επενδυτές πιστεύουν πολύ στα ηλεκτρικά οχήματα της Ινδίας», σημείωσε ο Aishvarya Dadheech, επικεφαλής επενδύσεων της Fident Asset Management Pvt με έδρα τη Βομβάη. «Η άφθονη ρευστότητα ωθεί τους επενδυτές να αναζητήσουν έκθεση σε πιο φρέσκιες επενδυτικές ιδέες και ο κλάδος των ηλεκτρικών ηλεκτρικών οχημάτων είναι ένας από τους μεγαλύτερους ωφελούμενους».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider