Άκμαν: Η Βραζιλία με την αναστολή του Χ θα διώξει τους επενδυτές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Άκμαν: Η Βραζιλία με την αναστολή του Χ θα διώξει τους επενδυτές
Ο Αμερικάνος μεγαλοεπενδυτής συντάχθηκε με τους επικριτές της απόφασης και θεωρεί ότι θα βλάψει τη χώρα.

Ο δισεκατομμυριούχος Μπιλ Άκμαν, ιδρυτής και CEO του hedge fund Pershing Square Capital Management, ενώθηκε με τους επικριτές της δικαστικής απόφασης για την αναστολή λειτουργίας του X του Έλον Μασκ στη Βραζιλία, λέγοντας ότι η απόφαση πιθανότατα θα διώξει τους επενδυτές και θα βλάψει τη χώρα.

Διαβάστε ακόμα: Βραζίλια: Άρχισε η αναστολή λειτουργίας της πλατφόρμας X

Την Παρασκευή, ο δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου Alexandre de Moraes διέταξε τους παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου στη Βραζιλία να αποκλείσουν τους χρήστες από την πρόσβαση στο X, αφού η εταιρεία κοινωνικών δικτύων αρνήθηκε να διορίσει έναν νόμιμο εκπρόσωπο στη χώρα για να ευθυγραμμιστεί με αιτήματα της βραζιλιάνικης κυβέρνησης για κατάργηση λογαριασμών που φέρεται να εμπλέκονται στη διάδοση πολιτικών fake news.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, ο δικαστής διέταξε επίσης το πάγωμα των κεφαλαίων που κατείχε μια άλλη από τις επιχειρήσεις του Μασκ, η Starlink, για να χρησιμεύσουν ως εγγύηση για πρόστιμα που επιβλήθηκαν στο X για μη τήρηση δικαστικών αποφάσεων.

Το «παράνομο κλείσιμο του X και το πάγωμα λογαριασμών της Starlink έβαλαν τη Βραζιλία σε έναν γρήγορο δρόμο για να γίνει μια αγορά που κανείς δεν θα μπορεί να επενδύσει», δήλωσε ο Άκμαν σε μια ανάρτηση στο X. «Η Κίνα διέπραξε παρόμοιες ενέργειες που οδήγησαν σε φυγή κεφαλαίων και σε κατάρρευση κερδών. Το ίδιο θα συμβεί και στη Βραζιλία, εκτός εάν αποσυρθεί γρήγορα από αυτές τις παράνομες πράξεις», συμπλήρωσε ο Αμερικανός επενδυτής.

Το Σαββατοκύριακο, οι περισσότεροι από τους μεγαλύτερους παρόχους διαδικτύου της Βραζιλίας συμμορφώθηκαν με την εντολή, ωθώντας τους χρήστες στη χώρα να «μεταναστεύσουν» σε ορισμένους από τους ανταγωνιστές του X. Το δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης Bluesky, που ιδρύθηκε από τον Τζακ Ντόρσεϊ μετά την πώληση του Twitter στον Musk, ανέφερε ένα εκατομμύριο νέους χρήστες το τελευταίο τριήμερο και δημοσίευσε μια σειρά αναρτήσεων στα πορτογαλικά για να καλωσορίσει τους Βραζιλιάνους που εγγράφονται στην υπηρεσία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ξενοδοχεία: Θέλουν να αντικαταστήσουν τις πλαστικές κάρτες - κλειδιά με Apple Wallet και Google Wallet

Κίνα: Με βραδύτερους ρυθμούς η αύξηση των τιμών των ακινήτων τον Αύγουστο

gazzetta
gazzetta reader insider insider