Στα 18,80 αυξάνει την τιμή στόχο για τον ΟΠΑΠ η Euroxx

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στα 18,80 αυξάνει την τιμή στόχο για τον ΟΠΑΠ η Euroxx
Σε μια ήπια ανοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για τον ΟΠΑΠ προχώρησε η Euroxx ανεβάζοντας την τιμή στόχο στα 18,80 με σύσταση overweight.

Σε μια ήπια ανοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για τον ΟΠΑΠ προχώρησε η Euroxx ανεβάζοντας την τιμή στόχο στα 18,80 από 18,60 ευρώ προηγουμένως με σύσταση overweight.

Σύμφωνα με τη Euroxx, ο ΟΠΑΠ ανακοίνωσε ένα ισχυρό σετ αποτελεσμάτων για το δεύτερο τρίμηνο, ευθυγραμμιζόμενο με τις προσδοκίες, ενώ ανακοίνωσε επίσης μια ενδιάμεση διανομή μερίσματος ύψους 0,60 ευρώ ανά μετοχή, υψηλότερα από τις εκτιμήσεις της Euroxx αλλά και ευρύτερα.

Η χρηματιστηριακή προσεγγίζει την επενδυτική περίπτωση του ΟΠΑΠ σε βάση απόλυτης απόδοσης, δεδομένου του ιστορικού και της βιωσιμότητας των διανομών μερισμάτων, που μεταφράζονται σε μερισματική απόδοση 10-11% στις προβλέψεις της για την περίοδο 2024-2026, ανεβάζοντας τη συνολική απόδοση σε περίπου 25%. Η μετοχή διαπραγματεύεται με δείκτη EV/EBITDA στο 7,9x για το 2025 και 12,1x P/E, προσφέροντας μερισματική απόδοση 10,3%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider